2016 Yılının hem dünyada, hem de ülkemizde sıkıntılar içerisinde geçtiğini belirten MTOSB Başkanı Sabri Tekli, ‘Tüm olumsuzluklara rağmen sanayicilerimiz üretim hatlarını bir gün olsun durdurmadı. Şartlar ne olursa olsun, üretmeye ve istihdam yaratmaya devam ettik. Hiçbir zaman şikayet etmedik. Hatta geçtiğimiz yıllara göre üretimin ana gereçlerinden olan doğalgaz ve elektrik tüketimlerimiz daha da arttı. Bizler 2017 yılı içerisinde de üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracat yapmaya devam edeceğiz’ dedi.

Mersinli sanayicilerinin ülkesine olan inancını hiçbir zaman yitirmediğini kaydeden Başkan Tekli, ‘3. Organize sanayi bölgemizde çalışmaların sonuna geldik. Şu ana kadar bu bölgede yatırım yapmak için müracaat eden 200 sanayicimiz var. Bu da bölge sanayicilerimizin ülkesine ve geleceğe olan güveninin en açık göstergesidir. Sanayicimiz ülkesine, geleceğe güveniyor. Bu duygu ve düşünceler ile 2017 yılının başta sanayicilerimize, kentimize ve ülkemize barış, huzur ve refah getirmesini temenni eder, herkesin yeni yılını kutlarım’ dedi.

ÜZÜNTÜMÜZ BÜYÜK

Tekli, Mersin’de yaşanan sel felaketine de değinerek, ‘Yaşanan sel felaketinde hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine ve Mersinimiz’e başsağlığı diliyorum. Yeni yıla sayılı günler kala yaşanan bu doğal afetten dolayı yılbaşına buruk bir şekilde gireceğiz. Temennimiz bu tür olayların bir daha yaşanmamasıdır. Tüm Mersin’e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum’ dedi. 

Editör: Barış Köksal