Tekli: ‘Türk Milleti, binlerce yıla dayanan tarihi boyunca pek çok büyük medeniyetler inşa etmesinin, zaferlerle, başarılarla dolu bir hayat sürmesinin yanısıra çok büyük sıkıntılarla ve hatta varlıkla yokluk arasında gidip gelmelerle de karşı karşıya kalmıştır. Ama Aziz Milletimiz, böylesine zor ve sıkıntılı anları aşmış ve büyük, güçlü bir devlet oluşturmayı başarmıştır. İşte 19 Mayıs 1919 Türk Milletinin bu yeniden doğuşunun başlangıcı olan bir gündür. Ulusal Mücadelemizin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Türk Gençliğine de bayram olarak armağan edilmiştir.

Türkiye, aktif genç nüfusu ile dünyanın ilgisini çeken yükselen bir ülke konumundadır. Bu pencereden bakıldığında hedefleri olan, araştıran, inceleyen,  icat çıkaran gençler ülkemizin geleceğidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, gençlere bir ufuk çizmiştir. Bize düşen görev gençlerimize yol göstermek, önlerindeki engelleri aşmalarına destek olmaktır.

Gençlerimizin de bu emaneti bütün güzellikleriyle, milli ve manevi zenginlikleriyle gelecek kuşaklara teslim etmek önceliği olmalıdır. Bu duygu ve düşüncelerle 96.yılını doldurduğumuz 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum.’ Dedi

Editör: Barış Köksal