Burak KARATAŞ / Özel Haber

Mersin Oto Galericileri Derneği (MOG-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Selvi'nin açılış konuşması ile başlayan yemekte oldukça önemli kararlar alındı.. 

Başkan Bekir Selvi yaptığı konuşmada, 'Sizlerle birlikte kurduğumuz Mersin Oto Galericiler Derneği daha önceki toplantılarda da söylediğim gibi bizlerin bir aile olmasını sağladı.. Bizleri aynı çatı altında, bir olarak, diri olarak aynı amacı gütmemizi sağladı.. En temel amacımız tabi ki yerini kendimiz belirlediğimiz, maliyet rakamlarına yaparak, içinden rızkımızı çıkarıp yaşayabileceğimiz bir site yapmak.. Bu konulara birazdan yönetim kurulundaki arkadaşlarımız değinecekler.. Ama öncelikle bir konuya değinmek istiyorum; son yaptığımız toplantıdan sonra bazı kardeşlerimiz bizleri yanlış anlamış.. Biz bu arkadaşlarımızı ziyaret ederek, gönüllerini aldık kırgınlıklarını giderdik' dedi..

Başkan Bekir Selvi, 'Şunu unutmayalım ki; mevcut siteden yer alan esnafta, oradan yer almayıp bizimle mücadele eden estafta bizim esnafımızdır.. Aramıza kimse nifak sokamaz.. Bizler Mersin'de ikinci el otomotiv ticareti yapan ve bu işten ekmek kazanan dürüst esnaflarız.. Hiçbirimiz birbirimizden üstün değiliz.. Buradaki esnaf oradaki esnaf diye bir ayrım yapmak bizlere yakışmaz.. Aramızda sorun olmadığını gösterme adına mevcut site başkanı Sayın Şahin Akgül kardeşimizi de yemeğimize davet ettik.. Sağolsun o da bizleri kırmadı ve yemeğimize geldi.. Burada kısa süreliğine mikrofonu Şahin Akgül kardeşime bırakacağım.. O'nun da bazı konulardan rahatsız olduğunu biliyorum' diyerek mikrofonu Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Şahin Akgül'e bıraktı..

ŞAHİN AKGÜL İSTİFA ETTİ
Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Şahin Akgül ise gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulunarak, başkanlıktan istifa ettiğini duyurdu..

Toroslar İlçesi'nde bulunan Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Şahin Akgül ise yaptığı konuşmada, 'Bugün burada sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum.. Biz yıllardan bu yana ikinci el otomotiv işinden ekmek yiyen insanlarız.. Biz kenetlenmeyi, mücadeleyi çok iyi biliyoruz.. Bugün burada sizleri tek vücut halinde görmek beni çok mutlu etti.. Biz Mersin Oto Galericiler Sitesi'nde defalarca müteahhit firma ile karşı karşıya geldik; 'Buraya yatırımcı kişileri sokmayın.. Gerçekten otomotiv işi yapan insanlara yer satın.. Burayı koyun pazarına çevirmeyin' dedik.. Ben bu noktada şunu söylemek istiyorum ki, siteye taşınan esnaflara surat çevirilmesini doğru bulmuyorum.. Siteye taşınan da taşınmayan da bizlerin esnafı.. Biz siteye taşındık ama müşteri siteye gelmek istemiyor; Menderes Bulvarı'nda buluşuyoruz, arabayı orada gösteriyoruz.. Fakat iş işten geçmedi, böyle büyük bir topluluğun karşısında kimse duramaz.. Yeter ki biz birlik ve beraberliğimizi korumayı başaralım.. Mevcut siteden sadece 2-3 otomotivci yer aldı.. Gerisi tamamıyla 85 yatırımcıya satıldı.. Kimse bizim aramıza nifak sokmaya kalkmasın.. Ben buradan sizlerin huzurunda duyuruyorum ki Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanlığından istifa ediyorum; bugünden itibaren de Akgül Otomotiv'in tabelasını oto galereciler sitesinden indiriyorum' dedi..

Mersin Oto Galericiler Sitesi Başkanı Şahin Akgül'ün bu konuşması salonda uzun süre alkışlandı..

Daha sonra söz alan Mersin Oto Galericileri Derneği (MOG-DER) Genel Sekreteri Ali Kıratlı ise, 'Sayın Başkanım Bekir Selvi ve Şahin Akgül arkadaşımı konuşmalarından dolayı tebrik ediyorum; önemli olan da bu arkadaşlar.. Birlik olabilmek, aile olabilmek, birlikte hareket edebilmek.. Aile içerisinde bazen yanlış anlaşılmalar, kırgınlıklar olabilir.. Ama küsme olmaz, hepimiz kardeş olduğumuzu unutmayalım.. 

Bugüne kadar dernek olarak belediyenin almış olduğu meclis kararlarına itiraz ettik ve bölge idare mahkemesine dava açtık.. Ama maalesef oy çokluğu ile kaybettik.. Daha sonra İçişleri Bakanlığı'nın şehir dışına taşınmamız ile ilgili yayınladığı genelgenin iptali yönünde dava açtık.. Davamız halen devam ediyor.. Ayrıca hazırlanan 100.000'lik planlara da bizimle ilgili yer işaretlenmediği gerekçesiyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ilgili itirazımızı sunduk.. Konuyla ilgili derneğimizin avukatı Sayın Erdal Kaya kardeşimizide davet ettik.. Şu an o da yanımızda..

Bu güne kadar hep şu soruyla karşı karşıya geldik; 'Yer aldık mı, ne oldu, ne yapıyoruz.?' Baktığımız bir çok yer ve arsa oldu.. Bunların içerisinde bizlere uygun olanları da oldu, olmayanları da.. Yenişehir ve Mezitli bölgesinde aramadığımız, incelemediğimiz yer kalmadı.. Deyim yerinde ise tüm arazileri didik didik ettik.. Tabi bu süreçte bir yandan da bürokrasiyi unutmadık.. Valiliğimize, belediye başkanlarımıza, siyasi parti il başkanlarımıza sürekli ziyaretlerde bulunarak konunun sıcak kalmasını sağladık.. Artık hepsi biliyor ki biz bir yer yapmak istiyoruz.. Onlarda bizim sıkıntımızı biliyor ve iyi niyetimizden hiç şüpheleri yok.. Ama sordukları iki soru var; 'Arsa aldınız mı.? ve Projeniz hazır mı.?' Biz ne kadar kendimizi savunsak, önümüze çıkan sorunları dile getirsekte onlar bu iki soruyu soruyorlar..

Bu sebeple mücadelesi biraz daha zor, daha fazla emek isteyen ama imkansız olmayan bir yola giriyoruz.. Derneğimizin mevcut sayısı ile kooperatifimizi aktif hale getireceğiz.. Daha sonrasında ise somut şeyler üretmek istiyoruz.. Mersin'de imar planları malumunuz.. Maalesef işimizi en iyi şekilde yapabileceğimiz yer olan Yenişehir ve Mezitli bölgesinde bizim istediğimiz büyüklükte bir ticari alan yok.. Olsa da konuşulan rakamlar ile yer alıp yapma şansımız yok.. Bu nedenle fiyatı daha düşük olan tarım arazilerine bakmaya başladık.. Alacağımız alan tarım arazisi olacak, fakat konum olarak hem şehir merkezine, hem de otobanın Yenişehir çıkışına yakın olacak.. Tabi ki esas mücadele bundan sonra başlayacak.. Alacağımız bu arazinin mevcut planda Büyükşehir Belediyesi ya da Bakanlık yönünden imar durumu değiştirilerek mevcut planda ya da hazırlanan 5000'lik imar planında mersin oto galericiler sitesi olarak işaretlenmesini isteyeceğiz.. İnanın bunu başarabilirsek işin geri kalan kısmı çok basit.. İnşaatımızı bir senede yapar bitiririz.. Eğer arazimizi alabilirsek bürokraside 'yeriniz var mı.?' diye sorulduğunda, 'işte yerimiz, işte projemiz' diyebiliriz' dedi..

'Yaptığımız ziyaretlerde şu konuyu özellikle belirttik; 'Bizim paramız var, yerimizi alırız ve yaparız' Bu bizim gücümüzü gösteren bir cümleydi' diyerek konuşmasını sürdüren Ali Kıratlı, 'Baktığımız bölgelerde gerçekten bize uygun olduğunu düşündüğümüz yerlerde bulduk.. Ama kaç kişilik bir yer yapacağımız ve üye sayımız belli olmadığından, ayrıca kooperatifimizin bütçesi olmadığından adım atamadık.. Artık üye sayımızı netleştirmek adına derneğimize kayıtlı olan arkadaşlarımızın kooperatifimize üye kaydı yapılarak sayımızı ve bu sayı doğrultusunda ne kadarlık bir alana ihtiyacımız olduğunu belirleyeceğiz.. Tabi ki en temel amacımız alacağımız arsaya Mersin'e yakışan, konsept oluşturacak bir site yapmak.. Tüm mücadelemiz bunun için olacak.. Bu süreçte bu güne kadar bizimle birlikte mücadele eden tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum' dedi..

Yemekte daha sonra üyeler söz alırken, çekilen toplu fotoğraf ile yemek sona erdi..
Editör: Barış Köksal