Genital estetiğin bilinmeyen yönlerini ve dikkat edilmesi gerek hususları anlatan Op. Dr. Nejla Gültekin,  ‘Kadınlarda dış genital organ iç dudaklar, dış dudaklar, klitoris bölgesi, vagen grişi ve urethra çıkışı ( idrar çıkışı) olmak üzere bazı bölümlerden oluşmaktadır. Vagen grişi ile idrar çıkışı (uretra çıkışı) birbirine yakın mesafe de olduğu için kadınlarda vagina enfeksiyonlara çok sık karşılaşılmaktadır. Geçirilmiş sık enfeksiyonlar, doğum, gebelik  veya genetik zemine bağlı bağ dokusu problemleri , iç dudaklarda deformasyon neden olmaktadır. Kilo alıp vermeler ise dış dudaklarda şekil bozukluğu ile karşımıza gelir. Yapılan araştırmalarda kadınların yıllar içerisinde gebeliklerinde alıp verdikleri kilolar ve  yaşadıkları enfeksiyonlar sadece genital bölgede görüntü  olarak deformasyona neden olmadığı aynı zamanda kendilerine olan özgüveni yitirdikleri gözlenmektedir. Kadınlar iç dudakların boyutundan dolayı spor yaparken veya bisiklet binerken veya tayt giyerken ve hatta ilişki esnasında iç dudakların sıkışması sonucu acı hissetmektedirler. Bazen iç dudaklarda boyut farkı gereğinden çok farklı boyutlarda olup kadının yürüme esnasında bile rahatsız olmasına neden olmaktadır. Biz genital estetik ile kadının sosyal ve cinsel hayatını düzenlemeye kendisinin eğer genital bölgedeki şekil bozukluğu nedeniyle güvensizliği varsa bu güvenin yeniden kazanılmasına yarımcı olmayı hedeflemekteyiz. Genital estetik erkeğin isteği ile değil kadının kendi güveni için yapılmaktadır. Hiçbir kadının genital bölgesi bir biri ile aynı değildir. Dolayısıyla genital estetik ile aynı tip genital bölge yapmaya çalışmıyoruz. Amacımız hastanın kendi genital bölgesinin orjinalliğini bozmadan rahatsız olduğu noktaları daha estetik hale getirmektir. Genital estetik ameliyatlarında diğer dikkat edilmesi gereken nokta kadının ameliyat sonrası his kaybına neden olmamaktır. Genital bölge damar ve sinir uçları bakımından vücudumuzun en zengin bölgesidir. Bu bölgede özensiz yapılan ameliyat his kaybına neden olabilir ve kişinin ilişkiden zevk almamasına neden olabilir. Dolayısıyla genital estetik gerçek anlamda estetik anlayışa sahip tecrübeli doktor tarafından yapılmalıdır. Kadının kendi orginalliğinin  korunup, sinir ve damar yapılarının anatomisine uygun his kaybına neden olmayacak yöntemlerle yapılıdır. Bu hassasiyette yapılan operasyonlarda ameliyat yerinde açılma, yanlış iyileşme, kan pıhtısının birikmesi ( hematom), enfeksiyon, ameliyata rağmen şekil bozukluğu gibi komplikasyonlar gözlenmeyecek, kişi hızlıca iyileşecek, iş kaybına neden olmayacak ve kadın ağrı çekmeyecektir.

Dış dudakların kilo alıp verme ve yaşla birlikte sarkması veya yağ kaybı gene kişinin ilişki esnasında veya günlük yaşamında konforunu etkilemektedir. yağ dolgusu veya ip askısı ile bu bölge düzeltilip  kalıcı sonuçlar ortaya konmaktadır. Yağ dolgusu  , dudak dolgusu veya yüz dolgusu gibi değil, kalıcı olup o bölgenin kaybetmiş olduğu yağ hacminin yeniden kazandırılması böylece kadının ilşki esnasında veya spor esnasında kemik dokunun direk teması önlenerek acı hissetmemesi sağlanmış olur. Askı yöntemi ile dış dudaklardaki sarkma kalıcı olarak giderilmiş olup kök hücre uygulması ile yapılan yağ dolgusunun ömrü uzatılmaktadır. Yağ dolgusu ve ip askısı kalıcı yöntemler olup bir kez uygulanması yeterli olmaktadır.  

Genital bölge estetiği kadının eşi için değil kendi özgüveni ve sağlığı için yapılan bir ameliyattır. genital estetik ameliyatı ,bu bölgenin anatomisini ve fonksiyonlarını daha iyi bilen hastalıkları ile birebir ilgilenen ve kendini bu konuda yetiştirmiş  kadın doğum uzmanları tarafından yapılmalıdır. Eksik yapılmış işlemler hasta memnuniyetini düşürmekte, tekrar eden operasyonlara neden olmaktadır. Genital estetik ile kendinizi daha iyi hissettiğiniz özgüveninizi tazelediğiniz daha güzel sağlıklı ve mutlu cinsel yaşam dileğiyle’ ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal