Yeniceden Anamur’a kadar hiçbir geliri olmayan yoksul vatandaşlara el uzatan NAR DER, her ay düzenli olarak dağıtmaya çalıştığı gıda desteğini sürdürüyor. Yoksul vatandaşları muhtarlar, sivil toplum kuruluşlarının önerileri ve dernek yöneticilerinin araştırmalarıyla tespit ettiklerini söyleyen Dernek Başkanı Bedrettin Gündeş, amaçlarının yoksullara sürdürülebilir bir şekilde el uzatmak olduğunu söyledi.



Yardımlaşmanın, dayanışmanın insani ve vicdani bir sorumluluk olduğunu, herkesin bu konuda duyarlı olması gerektiğini belirten GÜNDEŞ, İyi bir saha araştırması yaparak gerçek yoksullara ulaşabildiklerini ve yaşanan travmaların yanında yoksulluğun açlık sınırını da aştığını belirtti.

NAR DER olarak önceliklerinin, gerçek yoksullara ulaşabilmek olduğunu söyleyen GÜNDEŞ, tespitlerini ve değerlendirmelerini objektif ve vicdani muhasebe yaparak ve aynı zamanda kriterleri uygulayarak sürdürdüklerini ifade etti.

Yoksulun dini, dili, mezhebi, kutsalı ne olursa olsun, hiçbir ayırım yapmadan çalışmalarına devam ettiklerini belirten GÜNDEŞ  “Yenice'den Anamur'a; nerede olursa olsun, rengi, dili, dini, mezhebi, inancı, kutsalı ne olursa olsun, bütün yoksul canlara el uzatıyoruz. Derneğimizin yoksulluk kriterlerine uyan çaresiz vatandaşlarımızın her ay düzenli faydalanabileceği bir sistem geliştirdik.

Vicdani muhasebe yapan iş insanlarımız, ahlaki sorumluluk taşıyan aydınlarımız, sosyal sorumluluk taşıyan mesleki, sivil ve resmi kurumlarımız, paylaşımcı duyarlı yurttaşlarımız ve insani duygularını ön planda tutan tüm vatandaşlarımız bu derneğin onursal üyeleridirler.

Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir felsefesine inananların, doğal toplum temelinde şekillenen paylaşımcı anlayışa güç vermek isteyenlerin adresidir, NAR DER. “ Dedi.



Nar Derneğine her kesimden büyük ilgi olduğunu, yapacağı yardımın gerçekten ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda tereddütler yaşayan hayırseverlerin, Nar Derneğinin çalışma tarzını görünce daha çok sevindiklerini belirten Nar Derneği Başkanı Bedrettin GÜNDEŞ, kısa, orta ve uzun vadeli bir prağramla tüm yoksullara ulaşmaya ve destek vermeye çalıştıklarını söyledi. GÜNDEŞ, “ Çok değerli hayırsever iş insanlarımız ve kurumlarımız var. Yoksulun elinden tutmak, vicdani sorumluluğunu yerine getirmek isteyen vatandaşlarımız var. Bizimle çalışıp katkı sunmak isteyen muhtarlarımız var. Bu birlikteliğimizi geliştirip yardımlarımızı sürdürülebilir duruma getireceğiz. İster Arslanköyün tepesinde olsun, ister Kazanlı, Turgut Reis, Çay, Çilek  mahallelerindeki kimsesiz bir yoksul olsun, savaş mağduru Suriyeli yoksul mülteci olsun, çavuşlu deresinde unutulmuş bir yurttaşımız olsun gidip bulacağız ve yardım elimizi uzatacağız. Yoksulun şuyu buyu olmaz. Yoksul herkesin sahip çıkması gereken çaresiz yurttaşımızdır. Muhtarlarımız kendilerine verilen ramazan gıda paketlerinin dağıtımında büyük zorluklar yaşadıklarını ve bu nedenle kendilerine gönderilen yardım paketlerinin de Nar der aracılığıyla dağıtmak istediklerini söylüyorlar. Bu konuda muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. Her muhtarın kendi mahallesinde tespit ettiği yoksul vatandaşları ziyaret edip, gerekli araştırmayı yaptıktan sonra, sürekli yardım almalarını sağlıyoruz. Sadece bir ay için verilen gıda yardımını her aya dönüştürüyoruz.” Dedi.
 

Nar Derneğinin yoksullarla ilgili ayırım yapmadan verdiği hizmet her kesimden destek görmeye başladı.
 
Editör: Barış Köksal