Mustafa Tekçe 3 Mayıs Türkçülük günü ile ilgili yayınladığı mesajında;

Türkçülük-Turancılık davası, tüm aşamalarıyla, bize acı, keder ve çileyi hatırlatsa da, biz bugünü bayram ilan etmişiz.
Tekçe bunun sebebini,Türk Milleti`nin bu direniş sayesinde Türkçü mücadelenin yol başlarını keşfetmiş, yolunu çizmiş, pusulasını ayarlamış olmasıdır diye kaydetti.

Bu tarih onurlu fikir mücadelesinin başlangıcıdır. Ülkücü Gençlik; AB`nin, ABD`nin, dil, din, bayrak, vatan, şehadet kavramlarını sadece hamaset için kullanan tüm egemen güçlerin dayattığı ezberleri bu milletin hafızasından silecektir.
Dün Türk milliyetçilerini en ağır şekilde eleştirenler, şimdilerde ise onlara hak vermenin mahcubiyetini yaşamaktadırlar.
3 Mayıs 1944′ü doğuran şartlar ve gelişmeler önemini ve sıcaklığını bugün de korumaktadır. Bugün Türkiye, etnik milliyetçilikleri körükleyen ve Türk kimliğini her fırsatta reddeden ve ‘Türk’üm’ diyemeyenlerin, Türklük şuurunu sorgulamaya açanların, Türk olmaktan gurur duyanları ırkçılıkla suçlayanların ‘aydın’ olduğu günümüzde, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nün önemi bir kat daha artmaktadır.

Bu vesile ile bir kez daha içlerindeki milli şuur ve iman ateşi bir an olsun sönmeyen ve Türk milliyetçiliği tarihinin altın sayfalarını oluşturan ülkü devlerini, başta Hüseyin Nihal Atsız ve Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere Türk milliyetçilerini rahmet ve minnetle anıyoruz.

Ne Mutlu Türküm diyene!' ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal