Bir fotoğraf birkaç duyguyu aynı anda barındırabilir mi.?

Dün Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın o fotoğrafını gördüğümde yüzümde bir tebessüm oluştu..

Zira Başkan Gültak’ın o fotoğrafı hem gurur, hem mutluluk barındırıyordu.. Sosyal medyada paylaştığı o fotoğrafın altına;

‘Mersin, Millet Bahçesi'ne kavuşuyor.

Çalışmalarında artık sona gelinen ve kısa bir süre içerisinde vatandaşlarımızın hizmetine girecek olan Millet Bahçesi'ni ziyaret ettik.

İçerisindeki  yürüyüş ve bisiklet yolları, parkları, yeşil alanları ile Mersin'e nefes aldıracak olan Millet Bahçesi, tamamlandıktan sonra Çamlıbel Marina ve Hamidiye Kışlası projelerimiz ile birlikte şehrimizin çehresini değiştirecek.

Başta Cumhurbaşkanımız Sn Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere projede emeği olan Hazine ve Maliye Bakanımız Lütfi Elvan'a ve Mersin Milletvekillerimize teşekkürlerimi sunuyorum’

notunu iliştirmişti Başkan Gültak..

Özellikle Covid-19’un hayatımıza girdiği günden itibaren tüm dünya doğaya döndü.. Yüzyıllardır katlettiğimiz ‘yeşil’, insanların evlerine kapanması ile kendine geldi..

Teknolojinin esiri olan insanoğlu yıllar sonra doğanın ne kadar önemli olduğunu, açık havanın değerini anladı; yayla evleri daha bir kıymetlendi.. Yüksek katlı gökdelenler out, müstakil evler in oldu birden bire..

Mersin’de de bu konuda büyük bir eksiklik olduğu aşikar..

İşte tam da bu noktada Millet Bahçesi’nin haklı gururunu yaşıyor Başkan Gültak..

Mersin’e nefes aldıracak bir proje olan Millet Bahçesi’nde verdiği o poz hem haklı gururu, hem de kent adına duyduğu mutluluğu tam manasıyla ifade ediyor..

Millet Bahçesi önemli, ama devamının gelmesi de önemli.. Bu anlamda da Başkan Gültak ve ekibine büyük iş düşüyor..

Son aylarda Akdeniz’in çehresini değiştiren bir çok projeyi Mersinliler’e kazandıran Gültak’ın en önemli dokunuşlarından birisi de Çamlıbel Marina olacaktır.. 60 Bin m2 kapalı alanı bulunacak bu projenin de kentin vizyonuna vizyon katacağı düşüncesindeyim..

İşte o zaman Çamlıbel’de o eski günlerine kavuşacak, şehrin kalbi olan Akdeniz ilçesi değerine değer katacaktır..

Editör: Barış Köksal