AK Parti yıllar sonra ilk kez Mersin merkezde belediye kazanınca bir anda partilileri heyecan sardı..

Mustafa Gültak, Lütfi Elvan'ın yoğun desteği ile yarışta ipi göğüsleyen kişi oldu.. Hepimiz 'helal olsun' derken, daha şimdiden AK Parti camiası bir sonraki seçimlere 'Büyükşehir' hedefi ile çalışmaya başladı..

Olur mu.? Eğer Başkan Gültak çok iyi bir performans sergilerse 'olur'..

FAKAT....!

Koltuğa oturduğu günden bu yana yoğun bir çalışma temposu içerisinde olan Başkan Gültak, şu güne kadar proje üretmektense mevcut sorunları çözümleme ile uğraştı.. Başkan uğraştı uğraşmasına ama ekibi ne yaptı.?

Dün haber merkezimize gelen bir mail durumun vahametini ortaya koyuyor.. 

Ortada bir proje var ama ne altı dolu ne üstü dolu..

EN ÖNEMLİSİ DE SAĞLIKSIZ.!

Bir okul bahçesine gerilen demir korkulukların içerisine serilen bir branda ile çocuklara portatif havuz yapıldığı iddia ediliyor.. Ben yıllardır gazetecilik yaparım bu kdar basit, bu kadar sığ bir proje görmedim.. Aytaç Durak'tan Burhanettin Kocamaz'a, Selahattin Çolak'tan Macit Özcan'a onlarca belediye başkanı tanıdım daha bu kadar 'basit' bir olay görmedim..

Bir de marifetmiş gibi bunu basına servis etmişler..

Bu bir belediye başkanına yapılabilecek en büyük ihanettir.. Bu işin altında kimin imzaları varsa Başkan Gültak'ın çok ciddi şekilde hesap sorması gerekmektedir..

NEDEN Mİ.?

Okul bahçesindeki bu havuza girecek olan çocuklar havuza girmeden önce nerede duş alacaklar.? Havuz portatif olduğu için sürekli devir daim mümkün değil. Bu su kaç günde bir değişecek.? Değişse bile suyun hijyeni nasıl sağlanacak.? Diyelim hijyen sağlandı; bu portatif havuzlara giren çocukların boğulma tehlikesine karşı cankurtaran hizmeti verilecek mi.?

Havuzların kontrolü, denetimi kime ait olacak.? Yaş sınırlaması olacak mı.?

Bu havuzlarda herhangi bir boğulma tehlikesi yaşansa bunun sorumlusu kim olacak.? Belediye Başkanı Gültak mı.? Yoksa proje sorumlusu mu.?

Tabi ki kimse bu projeyi oraya yerleştiren aklıevvele hesap sormayacak.. Herkes hesabı Başkan Gültak'a kesecek.. 

Mantık olarak çok güzel bir olay olsa bile altıyapısı her türlü hastalığa açık olan bu portatif yüzme havuzlarının biran evvel kaldırılması gerekmekte..

Aksi sadece Başkan Gültak'a ihanet olur..

Editör: Barış Köksal