Çerikçi mesajında, 20. yüzyılın başından itibaren içte ve dışta yaşanılan sorunlardan dolayı büyük bir duraklamanın içerisine giren Türk Milletinin, sahip olduğu toprakların, emperyalist güçler tarafından işgal edilmeye başladığını vurguladı.

Böyle bir dönemde Türk Milletinin kurtuluşu ve bağımsızlığı için meşale yakan Gazi Mustafa Kemal Paşa etrafında bir ve beraber olarak, topraklarını dört bir yandan istila etme peşinde koşan dünyanın en süper savaş araç ve gereçleriyle donanımlı güçlerine karşı bağımsız yaşama konusunda hür iradesini, kurduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi ile adeta taçlandırdığını dile getiren Mustafa Bülent Çerikçi mesajında şunları kaydetti:

“Tarihinde var olduğu günden beri bir başka ülkenin boyunduruğu altında yaşamamış Türk Milletinin, her türlü imkansızlıklara rağmen, kendi temsilcilerini bir araya toplayarak oluşturduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi, Türk insanının azim ve kararını ortaya koymuş, bağımsızlığa doğru gidilen yolda tüm düşünceler, TBMM çatısı altında ele alınarak hayata geçirilmiştir. Uygar dünya devletleri tarafından ‘Hasta Adam’ olarak da nitelendirilen büyük Türk Milleti, ruhunda ve yüreğinde yüzyıllar boyunca yaşattığı sarsılmaz inancı ve bağımsız yaşama azminden aldığı güçle kurduğu TBMM, bu bakımdan milli iradenin temsil edildiği de bir merkezdir.

Çerikçi, 'Bu vesile ile tüm milletimiz ve çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimi iletiyorum' dedi.

Editör: Barış Köksal