Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'nun Yüksek Planlama Kurulu (YPK) tarafından onaylanmasının ardından açıklamada bulunan Çerikçi, şehrin rahata kavuşması adına projenin temellerinin bir an önce atılarak, ivedilikle bitirilmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Mersin'in kanayan yaralarından biri olan Otoyol sorununun çözümünün kent için büyük önem taşıdığını ifade eden Mustafa Bülent Çerikçi, 'Kentimizin önemli sorunlarından birisi de otoyol sorunu idi. Geçtiğimiz günlerde Yüksek Planlama Kurulu tarafından onaylanan Çeşmeli-Taşucu Otoyol projesinin bekletilmeden bir an evvel temellerinin atılması gerekiyor. Mersin'de birçok proje yarım bırakıldı ve birçok projenin de genişletilmesi bürokrasi engeline takıldı. Yapılan açıklamalar doğrultusunda şuanda Çeşmeli-Taşucu Otoyol projesinin hayata geçirilmesi adına hiçbir engel yok. Dolayısıyla özellikle yaz aylarında kentimizde yaşayanlar, yerli turistler, dışarıdan gelen tatilcilerin daha rahat ulaşım sağlamaları adına bu projenin en hızlı biçimde çözüme kavuşturulması gerekmektedir' dedi.

ÖNEMLİ OLAN PROJE DEĞİL, PROJENİN BİTİRİLMESİ

Mersin'de birçok projenin askıda bırakıldığını belirten Çerikçi, projelerin askıda kalmaması adına Mersin lobisinin ortak hareket ederek, bir an önce bitirilmesi yönünde çalışmalar yapması gerektiğini vurguladı. 

Çerikçi, ‘Mersin'in önde gelen kurum ve kuruluşları, odaları ve STK'ları kentimizin sorunlarına ilişkin konulara hemen hemen hakim. Önemli olan bu sorunların tespit edilmesi değil, sorunların takibini sürdürüp projelerin hayata geçirilmesidir. Burada Mersin lobisine büyük iş düşüyor. Projelerin askıda kalmaması adına Mersin'in önde gelen kurum ve kuruluşlarının ortak hareket ederek projelerin titizlikle ve en hızlı şekilde tamamlanmasını sağlamaları gerekiyor. Bunlar yapıldığı zaman Mersin cennetten bir parça haline gelecektir' dedi.
 

Editör: Barış Köksal