Çerikçi, yayınladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin kadını ve erkeğiyle bir bütün olarak ortaya koyduğu var olma iradesi, kahraman Mehmetçiğin cesaret ve fedakarlığı, tarih sahnesinden silinmek istenen aziz milletimizi 30 Ağustos 1922'de büyük zafer'e ulaştırmıştır. İstiklal mücadelesini taçlandıran ve Misak-ı Milli hedefinin gerçekleştirilmesine yol açan zaferle, Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli atılmıştır. Sayıca kat kat üstün bir ordu karşısında kazanılan Başkomutanlık Meydan Muharebesi, milletimizin birlik ve beraberliğinden, hürriyet ve istikbalinden asla vazgeçmeyeceğini bütün dünyaya göstermiştir.

Milletimizin ortaya koyduğu bu yüksek ruh ve şuur, inanıyoruz ki, her zaman canlı kalacak, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
 
Bizler de imkansızlıklar içerisinde, büyük fedakarlıklarla kazanılan bu zaferin verdiği güç ve cesaretle, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Cumhuriyetimizi koruyarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği muasır medeniyetler seviyesinin ötesine taşımak için çalışmaya devam edeceğiz.
 
Bu inançla, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensupları ve bütün vatandaşlarımızın 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu zaferi bize armağan eden İstiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmet ve şükranla anıyoruz."

Kurban Bayramı ile ilgili de düşüncelerini aktaran Çerikçi şunları söyledi:

"Bize sevgimizi, birlik ve beraberliğimizi gösterme fırsatı veren bir Kurban Bayramı'nı daha hep birlikte kutluyoruz. Bayramlar; kardeşlik, sevgi ve hoşgörü ortamının yeniden tesis edilebilmesine imkân sağlayan müstesna günlerdir. Modern hayatın koşuşturması içinde karşılıklı ziyaretleşme fırsatı bulamayan bizlere, bir nebze olsun soluklanıp kendimizi ve yanıbaşımızdakileri fark etme imkânı sunan, içimizdeki karşılıksız sevme ve paylaşma duygumuzu yoğunlaştıran, sosyal yapımızı ve aile bağlarımızı güçlendiren Kurban Bayramı'nı kutluyor; sağlık ve huzur içerisinde, sevdiklerinizle paylaşabileceğiniz nice bayramlar temenni ediyorum."
 

Editör: Barış Köksal