Hacıbaba Concept’te gerçekleştirilen iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya gelen MERYAD Yönetimi, Mersin’in markalaşması ve yatırım odaklı konularda fikir alışverişinde bulundu. Çukurova Üniversitesi Prof. Dr. Cihan Yavuz’un konuk olarak katıldığı yemekte, ‘Bir kent nasıl markalaşır?’ konusu işlendi.

Dış ticarette Mersin verilerinde önemli gelişmelerin olduğunun altını çizen MERYAD Yönetim Kurulu Başkanı Ferudun Gündüz, ‘Mersin’in dış ticaretinde olumlu yönde bir artış söz konusu. Türkiye ihracatında da önceki yıllara göre bu yıl biraz daha toparlanmış görünüyor’ dedi.

Yabancı yatırımcıların önemine dikkat çeken Başkan Gündüz; Ülkemizin içinde bulunduğu siyasi ve ekonomik durumdan kaynaklı olarak ülkemize yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcılar maalesef Türkiye’ye şüpheli bakıyor. Bunun sebebi ise Türkiye’nin ekonomik durumundan kaynaklı olarak paralarının güvence altında olmadığına ve bürokrasinin işlerini kolaylaştıramayacağı şüphesidir. Bu yüzden hükümetimizin bunun farkına vararak ona göre tedbir almaları gerekmektedir. Mersin’de katma değere dönüştürülmesi çok kolay olan yüzlerce ürün var. Bütün mesele kentin yatırım planlarını yaptığımızda bunların farkında olmamız lazım. Yatırım yapıldığında bu yatırım akıllıca ve doğru alanda olursa, pazarı araştırarak doğru yatırımlar yapılırsa bu ürettiklerimizi yurt dışına ihraç etme şansımız var’ ifadelerini kullandı.
 
Bir kent nasıl markalaşır? Konusuna da değinen MERYAD Başkanı Ferudun Gündüz; Kentin markalaşması kenti yöneten insanların bir araya gelerek sinerji yaratarak pazarlama durumunu ortaya çıkartıyor. Bu gün baktığımızda Barcelona, Las Wegas, Roma denildiği zaman bu şehirlere ilgili aklımıza bir çok olgu gelebilir. Biz de Mersin’i markalaştırmak istiyorsak kenti yönetenler ile birlikte hareket ederek markalaşmaya uygun projeler üretmemiz gerekiyor’ dedi.
 
Editör: Barış Köksal