Olağanüstü genel kurulda gündem maddeleri içinde yer alan ad ve tüzük değişikliği oy birliği ile Mersin Yatırım, Dış Ticaret ve Markalaşma Derneği (MERYAD) olarak yeni adını aldı.

Genel Kurul'da TURİYAD Başkanı Ferudun Gündüz: ' Irak ve coğrafyada yaşanan savaş ve krizlerden bölge insanının büyük zarar görüyor,git gide Irak pazarı da hızla düşerek kan kaybediyor,bu kriz ortamında yeni seçenekler aramak yatırımcı ve ihracatçı kurum ve kuruluşların yeni arayışlar aramasının ne kadar zor olduğu herkes tarafından biliniyor. Bizlerde bundan sonra üylerinden kararı ile bu yola MERYAD olarak devam etmek isteriz' dedi.

Başkan Gündüz: ' Çalışma alanımızı değiştirme ve  genişletme kararı aldigimiz bugün de önemli bir dönüşüme şahitlik etmektesiniz. Bugün Mersin Sivil Toplum yaşaminda 3 kritik eksende hizmet sunacak MERYAD'ı kurarak yep yeni bir sayfa açmış bulunmaktayız. Yatirim için Doğrudan Yerli ve Yabancı Sermayenin Mersine çekilmesi ve katma degerli üretimi, yeni keşifleri  teşvik etmek İçin özel olarak  çalisacaktir. Mersinin ihracatının gelişimine katkı vereceğiz. Ve gerek yeni markalar üretilmesi gerekse Mersinin Markalaşma sı sürecini ilerletecegiz.MERYAD,    üretken, vizyoner, cesur ve itibarlı yapisiyla Türkiyede "rol model" bir STK olmak amacıyla yola çikmiştir. MERYAD, kısa, orta ve uzun vadeli planlari olan ve bunları kararlılıkla uygulayacak iradeye sahip güçlü bir kadroyla yola çıkmış olup bilimin yol göstericiligine  inanan ; gençlere ve kadınlara özel statü sağlayacak bir projedir. MERYAD, Mersin ve Türkiye ye ollektif akilla yenilikçi projeler de üreterek değer katacaktır. Hayırlı ugurlu olsun.

Olağanüstü Genel kurulda TURİYAD'ın adı oy birliğiyle MERYAD olup yeni  tüzüğü de oy biliğiyle kabul edildi.Ardından yönetim Kurulu ve Denetim Kurulu seçimlerine geçildi.Tek listeyle gerçekleşen olağanüstü genel kurulda yeni yönetim kurulu üyeleri ve denetim kurulu üyeleri seçildi.

13 kişilik yeni Yönetim Kurulu ; 

Ferudun GÜNDÜZ, Ramazan ÖZ,  

A.Kadir İDİŞ, Mehmet HADRA, 

Hatice İĞDE, Coşkun DOĞMUŞ, 

Ahmet BARAN, Mehmet Murat DIREKÇİ, 

Nesim YAĞMUR, Can Erkan GENCAY, 

Abdülaziz ASLAN, Necdet TAMAMOĞULLARI, 

Fevzi BOYRAZ'dan oluştu. 











 
Editör: Barış Köksal