Mersin’de dövme sanatı denildiği zaman akla ilk gelen isimlerden biri olan Sami Arman, tecrübelerini anlattı.

‘DÖVME YAPILAN BÖLGE HİJYEN DEĞİLSE SONUÇLARI AĞIR OLUR’

Dövme yapılan alanda hijyenin olmazsa olmaz olduğunu vurgulayan Arman, ‘Dövmeyi vücuda işlemek ciddi oranda dikkat isteyen bir sanattır. Bu sanatı icra ederken olmazsa olmazımız hijyen olmak zorundadır. Steril olmayan bir ortamda işlem yapıldığında enfeksiyon riski artar ve bu da kişinin hayatında olumsuz izler bırakır. O yüzden dövme yaptıran bireylerin ortamın hijyen kalitesine mutlaka dikkat etmesi gerekiyor’ dedi.

‘SİYASİ, MESAJ İÇERİKLİ VE İSİM DÖVMELERİNDEN UZAK DURUN’

Özellikle genç kesimin dövme konusundaki kararsızlığına ışık tutan başarılı dövme sanatçısı Sami Arman, siyasi ve özellikle sevgili adı taşıyan dövmelerden uzak durulması gerektiğinin altını çizdi. Arman, ‘Gençlerimizin birçoğu buraya geldiklerinde dövmenin yapısı hususunda kararsız kalıyor. Bu kararsızlık onları ya sevgilisinin adını yazdırmaya zorluyor, ya da siyasi bir yazıya zorluyor. Bu dövmeler ilerde silinmek zorunda kalınabilir. O yüzden isim ve ya siyasi içerik taşıyan dövme modellerinden ziyade, kişinin kendi tarzını yansıtan ve bu tarza uygun dövmelerde karar kılması gerekiyor’ dedi.

‘DÖVME YAPMAK BENİM EN BÜYÜK MOTİVASYONUM’

Mersin’in ünlü sokağı Kushimato’da hizmet veren Hero Tatto kurucusu Sami Arman, dövme yapmanın kendisi için motivasyon kaynağı olduğunu belirterek, ‘Dövme insanların iç dünyasını dışarıya yansıtmak adına tanımlayıcı bir unsurdur. Öyle dövmeler vardır ki birini tanımasanız bile vücudundaki dövmeden o kişinin nasıl bir karaktere sahip olduğunu anlayabilirsiniz. Kişiyi tanımlayıcı dövmeler yapmak en büyük motivasyon kaynağım’ dedi.

Editör: Barış Köksal