www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

Mersin Üniversitesi yolunda aşırı hız yapan sürücüler, öğrencileri katletmeye devam ediyor..

Mersin Üniversitesi öğrencisi Fulya Akay, geçirdiği trafik kazası sonrasında hayatını kaybetti.
 
Mersin Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 3. sınıf öğrencisi Fulya Akay, geçirdiği trafik kazasında ağır yaralandı. Daha sonra Mersin Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Akay, hastanede gösterilen tüm çabalara rağmen hayatını kaybetti. Cenazesi memleketi Malatya’da gözyaşları arasında toprağa verilen Fulya Akay'ın ailesi ayakta durmakta zorlanıyordu.

SUÇLU KİM.?

Fulya Akay'ın yaşamını yitirmesinin ardından üniversiteli öğrenciler sosyal medya aracılığı ile gerekli tedbirlerin alınması amacıyla imza kampanyası başlattı..

Akay'a çarpan aracın aşırı hızlı olduğu iddia edilirken, yolda sık sık kazaların meydana gelmesi sonrasında öğrenciler sadece yaya geçitleri ile hızın önlenemeyeceğini, yetkililerin bir an evvel gerekli tedbirleri alması gerektiğini söyledi..

Gazetemize konuşan bir kız öğrenci; 'Belirli saatlerden itibaren 'soytarı' gibi araba kullanıyorlar.. Burada kızlara laf atanlar, arabayla götürmeyi teklif edenler olduğu gibi bir de hız yaparak hava atmaya kalkanlar oluyor.. Bariyerler ile, trafik ışıkları ile, hız kesiciler ile bu yola bir an evvel çözüm bulunması gerekmekte.. Evlerimize, yurdumuza ya da özel yurtlarımıza yürürken büyük tedirginlik yaşıyoruz.. Bu yolda özellikle trafik ekiplerinin denetimlerini sıklaştırması gerekmekte.. Aksi taktirde canlarımızı kaybetmeye devam edeceğiz' dedi..



Editör: Barış Köksal