Mersin’de evlerine gitmek üzere belediye otobüsüne binen engelli vatandaş ve annesi, engelli araçları için özel olarak tasarlanan kemerli kısım olmasına rağmen, engelli araçlarının otobüs içerisinde yer kapladığı gerekçesi ile otobüsten aşağı indirildi. 

Bugün saat 11.30 sularında gerçekleşen olayda, otobüsün 156 numaralı güzergâhta çalıştığı belirlendi. Engelli vatandaşı ve annesini aşağı indiren otobüs şoförüne, otobüsün içerisindeki diğer vatandaşlar tarafından tepki yağdı.

Engelli Haftası kapsamında gerçekleştirilen etkinliklerin neredeyse hepsine katılan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, engelli vatandaşlara olan hassasiyeti ile biliniyor. Mağdur edilen vatandaşların konu ile ilgili gerekli yerlere başvurmasının ardından, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın bu konuyu takibe alarak sorumlu kişilerin ortaya çıkartılıp gerekli ceza işlemini başlatması bekleniyor. 

Belediye otobüslerinin işletmesinin özel bir şirket tarafından yapıldığı, fakat geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde otobüslerin işletmesinin tekrar belediye tarafından yapılması ile ilgili çalışma yapılmasına dönük konuşmalar yapıldığı öğrenildi.

Editör: Barış Köksal