Sağlık Bakanı Fahrettin Koca güncel verilere göre oluşturulan Türkiye'de haftalık vaka sayıları ve renk kodu haritasını açıkladı. Buna göre birçok ilimizde yeni kısıtlamaların gelme ihtimali belirdi. Aralarında Mersin'in de olduğu 8 ilimizde yeni yasaklama ve tedbirlerin alınması önümüzdeki 4 gün içinde yaşanacak gelişmelere bağlı.

Mersin'in turuncu renkten kırmızıya dönmesi kentte şok etkisi yaratırken, ikinci şok ise Mersin'de kafe ve restoranların kapanması, sokağa çıkma yasaklarının artırılması ve daha birçok kısıtlamanın gelebileceği ihtimali ile ortaya çıktı. 1 hafta önce normalleşmenin ilk adımlarını atan Mersin, vaka sayılarının üst seviyelere ulaşması ile birlikte yeniden kapanma yoluna gidiyor. 

VAKA SAYILARI ALARM VERİYOR

Mersin'de 27 Şubat-5 Mart tarihleri arasında vaka sayıları haftalık 100 bin kişide 100'ün üzerine çıkarak yüksek riskten çok yüksek risk grubuna geçiş yaptı. 

KAFE, RESTORAN VE KIRAATHANELER KAPATILACAK 

Sağlık Bakanlığı'nın 15 Mart'a kadar yapacağı değerlendirmelere kadar bu 8 ilde kafe, restoran, çay bahçeleri ve kıraathanelerin yeniden kapanmaması için söz konusu illerin kırmızı (çok yüksek riskli) renkten turuncuya (yüksek riskli) geçiş yapmaları gerekiyor. Bilindiği gibi düşük, rota ve yüksek risk grubunda restoran, kafe, çay bahçeleri ve kıraathaneler açıkken çok yüksek riskli kategorilerde ise bir alt kategoriye inilmediği sürece kapalı kalıyor.

Editör: Barış Köksal