İşte o açıklama: 

MERSİN POP FEST’İN ERTELENMESİ HAKKINDA BASIN AÇIKLAMASI

Alınmış tüm yasal izinlere istinaden 5-6-7 Haziran 2019 tarihlerinde Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı’nda yapılması planlanan Mersin Pop Fest etkinliği, deniz kaplumbağalarının yuvalama alanlarıyla ilgili olarak kamuoyunda dile getirilen hassasiyetler dikkate alınarak, sözkonusu koruma döneminin ardından gerçekleştirilmek üzere ertelenmiştir. Mersin Pop Fest’in gerçekleştirileceği yeni tarihler ayrıca duyurulacaktır.

Bu vesileyle, kamuoyunda haksız eleştirilere konu olan Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı’yla ilgili bazı bilgileri kamuoyunun dikkatine sunuyoruz.

Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı içerisinde yapılan tüm etkinlikler Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından onaylanan Gümüşkum Tabiat Parkı Gelişim Planı kapsamında verilen izinlere istinaden yapılmaktadır. Mersin Pop Fest etkinliğinin de, bu plana uygun olarak, Tabiat Parkı içerisindeki çamlık alanda 5-6-7 Haziran 2019 tarihlerinde düzenleneceği duyurulmuştu.

Yazılı ve görsel basındaki eleştirilerde gündeme getirilen deniz kaplumbağası yuvalama alanları, Tabiat Parkı’nda düzenlenen tüm etkinlik planlamalarında dikkate alınmakta olup, sahil alanı düzenlemeleri de bu hassasiyetle yapılmaktadır. Mersin Pop Fest etkinliği boyunca her gün saat 19.00’dan sonra Gümüşkum Gelişim Planı’nda kaplumbağa yuvalama alanı olarak gösterilen kısımların koruma altına alınması ve sahil şeridinin tüm ziyaretçilere kapatılması planlanmıştı.

Bu etkinlikle doğa ve çevreye zarar verilmek istendiği ve tarihlerinin özellikle Dünya Çevre Günü’ne denk getirildiği iddiaları üzüntü verici olmuştur. Festivalin, Ramazan Bayramı tatili çerçevesinde halkımıza doğayla iç içe eğlenme fırsatı sunmak için tertiplenmişti.

Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı’nın işletmecisi olarak önceliğimiz yasal, sosyal ve ahlaki sorumluluklarının bilincinde olarak deniz kaplumbağaları başta olmak üzere Tabiat Parkı’nın tüm canlılarıyla korunması, iyileştirilmesi ve doğal bir güzellik olarak insanımıza ve ülkemize yeniden kazandırılmasıdır.

Mersin Pop Fest etkinliğinin Gümüşkum 100. Yıl Tabiat Parkı’nda düzenleneceği yeni tarihler süreç içerisinde duyurulacaktır.

5-6-7 Haziran 2019 tarihlerinde gerçekleştirileceği duyurulan etkinlik için elden bilet alanlara bilet bedeli iadeleri alınan satış noktalarından, internet üzerinden alanlar için Biletix’ten yapılacaktır. (Bilet iadeleriyle ilgili olarak 0 531 081 85 33 no’lu telefondan bize ulaşabilirsiniz).
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Editör: Barış Köksal