Okulun açılışına CHP Mersin Milletvekilleri, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP İl Başkanı Adil Aktay, Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz, MTSO Meclis Başkanı Hamit İzol, MTOSB Başkanı Sabri Tekli, öğretmenler ve çok sayıda iş insanı katıldı.

2003 yılından çeşitli kurumlar ile eğitim sektöründe yer aldıklarını belirten Mersin Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Cem Barut, amaçlarının çağdaş, bilimsel, aydın, özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bireyler yetiştirip topluma kazandırmak olduğunu belirtti. Barut, ‘Mersin’de uzun yıllardır hizmet verdiğimiz eğitim alanımızı Mersin Koleji ile taçlandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bundan öncesinde olduğu gibi bundan sonraki süreçte de yenilikçi anlayışla eğitimi farklı bir yere getireceğiz ve eğitim hizmetkarlığına devam edeceğiz’ dedi.

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hamit İzol, eğitimin ülkenin geleceği adına önemli olduğunu belirterek, ‘Öncelikle Mersin’de yeni ve yenilikçi bir okulun açılması bizleri mutlu etti. Eğitimin ülkemiz açısından önemi çok büyüktür. Ülkemizin geleceği açısından bilgili, vatanına milletine sahip çıkan, kültürlü, saygıyı ve sevgiyi bilen gençlerimize ihtiyacımız var. Mersin Koleji bünyesinde bu gençlerin yetiştirilip topluma kazandırılacağından şüphemiz yoktur. Mersin Koleji öğretmenlerine ve öğrencilerinde yeni eğitim öğretim yılında başarılar diler, hayırlı uğurlu olmasını dilerim’ dedi.

Eğitim adına son yıllarda verimli çalışmaların yapıldığını belirten Yenişehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Kamil Çelebiyılmaz ise, ‘Hükümetimizin özel okullara sağladığı imkanlar ile birlikte eğitim sektörü son yıllarda verimli bir noktaya gelmiştir. Şuanda Mersin’de 275 bin öğrenci eğitim ve öğretim hayatına devam ediyor. Sadece Yenişehir bölgesinde 101 özel okul hizmet vermeye devam ediyor. Mersin Koleji’nin de bu kapsamda eğitime yön vereceğinden şüphemiz yoktur. Tüm öğrencilerimize ve öğretmenlerimize başarılar diler, okulumuzun Mersin’e ve Yenişehir’e hayırlı olmasını dilerim’ ifadelerini kullandı.

‘MİLLETVEKİLLERİ VE İŞ ADAMLARI ÖĞRENCİ SIRALARINDA’

Yapılan açılışın ardından derslikleri gezen CHP Mersin Milletvekilleri ve iş adamları öğrenci sıralarına oturarak fotoğraf çektirdi. Sıralara oturan vekil ve iş adamlarının heyecanlı oldukları dikkatlerden kaçmadı.

Editör: Barış Köksal