Mersin Marina yönetimi ile işletme sahipleri arasında ciddi bir kriz meydana geldiği kentin ekonomik çevrelerinde kulaktan kulağa dolaşıyor.. Mersin Marina yönetiminin 5 yıllık sözleşme süresi dolan yatırımcılardan neredeyse yüzde bin civarında zam uygulaması tepkilere neden oldu..

MTSO VE STK'LARDAN DESTEK İSTİYORLAR

bu güne kadar 10-15 Bin TL civarında bir kira bedeli ödeyen bir işletmenin, bundan sonraki süreçte 100 Bin TL'den fazla kira bedeli ödemesi gerektiğini ifade eden işletmeciler, 'Böyle bir zam bedeli olamaz.. Bizler Mersin Marina'nın gelişmesi için, işletmelerimizin misafirlerimiz tarafından beğenilmesi için yıllardır çaba gösteriyoruz.. Birden bire bu kadar yüksek kira bedellerinin bizlerden istenmesi diğer anlamıyla işletmelerimizin boşaltılmasını istemektir.. Bu olay tam manasıyla çıkmaza girmeden Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile kentimizin önemli sivil toplum kuruluşlarının bu olaya duyarsız kalmamasını bekliyoruz. Her gün turizm kenti olacağız mücadelesi veren kentimizde yatırımcının karşısına çıkacak bu tür zorluklar, kentimize gelecek yatırımları da engelleyecektir' dediler..

MÜŞTERİYE YANSIR

İşletme sahipleri son olarak eğer kira bedellerindeki bu artıştan geri dönülmemesi halinde müşterilerin zarar göreceğinin altını çizerek, 'Bizler istesekte istemesekte kira bedellerindeki bu artış müşterilerimizin hesaplarına yansıyacaktır.. Bizler de ürünlerimize mi yüzde bin oranında zam yapalım.?' şeklinde konuştular..

Editör: Barış Köksal