Dünya mutfağından lezzetleri Mersin'e taşıma hayali ile girdikleri yolda başarılı bir Meksika Restoranı ile fark yaratan Fatih Şentürk ve Le Cordon Bleu Fransız Aşçılık Okulu'nda eğitim alan, dünya mutfağından lezzetleri insanlara sunan Şef Cem Akyol, Dos Amigos ile Mersin'de fark yaratıyor. Meksika Restoranı ile girdikleri yemekçilik sektöründe kısa sürede başarıyı yakalan ikili ilerleyen zamanlardaki hedeflerinin Dos Amigos Meksika Restoranı'nın franchise verecek seviyeye getireceklerini açıkladılar. 

Türkiye'nin kültürel olarak meksika mutfağına yakın, acıyı seven bir millet olduğunu göz önünde bulundurarak ilk etapta Meksika mutfağını tercih ettiklerini belirten Şef Cem Akyol, 'Mersin'de bu tarz restoranların olmadığını ve ihtiyaç ve talep doğrultusunda Dos Amigos'u halkın hizmetine sunduk' dedi. Akyol, 'Mersin her kültürden insanları bünyesinde barındıran bir kenttir. Bu bağlamdan dolayı insanların damak tadları fa farklılık gösteriyor. İnsanlar artık alışılagelmişin dışında lezzetler tatmak istiyor. Ülkemizde maalesef birçok otel ve restoranlarda dünya mutfağı adı altında 'anam babam usulü' mantıkla insanları kandırmaya çalışıyorlar. Bizler de bunu farkederek bir Meksika Restoran'ı açtık. Meksika mutfağı bizim kültürümüze biraz daha yatkın olduğu için sevebilecekleri lezzetleri sunuyoruz ve insanlar meksika lezzetlerine kısa sürede alışıyorlar.' dedi.

Çok çeşitli zengin meksika mutafağından lezzetleri menüsünde barındıran Dos Amigos, lezzetlerin yanında mekanın iç tasarımı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Dos Amigos işletmecisi Fatih Şentürk, Mersin'in farklı lezzetlere ihtiyacı olduğunu belirterek, 'Mersin yemekçilik sektöründe maalesef geri kalmış bir şehir konumundadır. Dünya mutfağından lezzetleri birçok yerde bulabilirsiniz, fakat tat olarak pek dünya mutfağını aratmaz. O yüzden biz bu eksikliği farkettik ve Meksika mutfağını Mersinlilerle buluşturduk. Sadece lezzet olarak değil, iç mekan tasarımı olarak da Meksika'nın kültürüne uygun ambians yarattık. Güzel bir girişimle Mersin'de fark yarattığımızı ve ilerleyen dönemlerde daha geniş lezzetleri de Mersin halkına sunacağımızı düşünüyorum' ifadelerini kullandı.

Yemeklerde kullanılan malzemelerin neredeyse çoğunun yurt dışından getirdiklerini belirten Şef Akyol, Steak kısmında hayvanın en özenli kısımlarından lezzetler ürettiklerini vurguladı. Sosları ve salataları ile de Meksika mutfağının tatlarını yaşatan Dos Amigos, Pozcu Ciğerci Apo sokağında hizmet vermeye devam ediyor. 

İnstagram: dosamigosmersin








 
Editör: Barış Köksal