cukurovaexpres.com / ÖZEL HABER

Haber: Barış Köksal


Mersin'de H. Okan Merzeci ve İsmet İnönü Bulvarı'nı birleştiren, 2. çevreyolu üzerinde bulunan KİPA kavşağı Mersinlileri çileden çıkartıyor. En yoğun trafik hacmine sahip olan 2. çevreyolu üzerinde bulunan ve günde yaklaşık 30 bin araç tarafından kullanılan kavşak ciddi trafik sıkışmalarına neden oluyor. Özellikle iş çıkış saatlerinde yaklaşık 50 arabanın sıkıştığı kavşak maddi hasarlı kazalara davetiye çıkartıyor. 

cuurovaexpres.com muhabiri Barış Köksal'ın haberine göre akşam saatlerinde yoğun trafiğe mağruz kalan KİPA kavşağı, trafik ışıklarının senkronunun düzensiz çalışması neticesinde birçok araç ışıklar arasında sıkışarak maddi hasarlı kazalara davetiye çıkartıyor.



'3. BATTI ÇIKTI BURAYA YAPILSIN'

Konu ile ilgili isyan eden Mersinli vatandaşlar, 3. battı çıktı projesinin KİPA kavşağı için şart olduğunu dile getirdi. Söz konusu kavşağın Mersin'de battı çıktı yapılması gereken yerlerin başında geldiğini belirten bir vatandaş, 'Mersin şehircilik olarak henüz kendini yeni geliştiren bir kent konumundadır. Bunun en büyük örneği ise trafik sorunudur. Geçtiğimiz yıllarda faaliyete geçirilen battı çıktıların kenti ne kadar rahatlattığını gördük. Fakat en fazla battı çıktı projesine ihtiyaç bu kavşakta duyuluyor. Özellikle akşam saatlerinde büyük bir yoğunluk yaşanan kavşakta trafik kilit duruma geliyor. Yeri geliyor kavşaktan dönmemiz 5 dakikayı alıyor. Trafik ışıkları düzenli çalışmıyor. Kentin ilgili kişilerinden bu kavşak için acil çözüm üretmelerini rica ediyorum' ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal