Barış Köksal Yazdı...

Dünyanın en önemli sağlık sorunlarından biri kanser... Maalesef henüz tıp bu hastalık karşısında çaresiz...

Binlerce kişi hatta binlerce çocuk bu hastalığın pençesine yenik düştü. Peki o çocuklar bu illetle savaşırken biz yeteri kadar onlara destek olabildik mi? Hastalığın çaresinin bulunmasından önce oturup bunu bir eleştirmeliyiz.

Geçtiğimiz günlerde Mersin'de az da olsa bir seferberlik başladı. Toprak Sami'ye umut ol başlığı ile birçok kişi sosyal medyadan paylaşım yaptı... İyi çok güzel de kaç kişi Kızılay'a gidip kök hücre bağışı yaptı? Ben eminim çok az kişi... Binlerce hasta, hastane köşelerinde bitmiş tükenmiş binlerce anne baba, binlerce abi kardeş, belkide o paylaşımlar yapıldığında içi umut doldu... Sonu hüsran olunca yine yıkıldı.

2 gün önce Mersin'in köklü grup şirketlerinden Derya Grup, bu durumun farkına vararak bir akım başlattı. Tüm personelleri ile birlikte Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış'tan servis personeline kadar herkes seferber oldu. Kök hücre ve kan bağışı yaptılar. Bu bağış sadece Toprak Sami için yapılmadı aslında... Bu bağış kanser hastaları için de yapılmadı... Farkındalık oluşturmak için yapıldı. 

Mersin'de binlerce şirket var, 2 milyona yakın nüfusumuz var. Her bir şirket çalışanları bu akıma destek olsa eminim ki binlerce hayat kurtulacak. Yapılması gereken sadece 3 dakika süren kök hücre bağışı. Birçok kişi kök hücre bağışının ameliyatla yapılan bir işlem olduğunu zannetse de kök hücre bağışı kolunuzdan alınan 3 küçük tüp kandır... Hayatınızdan 3 dakika kayıp sizin için çok birşey değil ama, Toprak Sami için o 3 dakikaya bir hayat sığıyor.

Mersin'deki tüm şirketler Derya Grup'un başlattığı bu akımı desteklemesi gerekiyor. Emin olun sosyal medyadaki saçma sapan yapılan akımlardan daha büyük keyif verecektir size... Artık oturduğumuz koltukla, altımızdaki arabayla, yediğimiz içtiğimiz, gezdiğimiz mekanlarla değil, havamızı "Ben Toprak Sami'nin hayatını kurtardım" diyerek atalım...

Editör: Barış Köksal