Mersin Yelken İhtisas ve Yat Kulübü sahilinde '3 Aralık Dünya Engelliler Günü' için farkındalığı artıracak ve 'Yelken Engel Tanımaz' sloganı ile yapılan 'Engelliler Yarışları' Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Hasan Celal Taş'ın, Kulüp Ziyareti ve Belediye Bandosunun İstiklal Marşı ile başladı. 

Mersin Yelken Kulübü Başkanı Tufan Ballı söz alarak, 'Türkiye'de ilk defa kulübümüz bünyesinde bedensel engelli yelken sınıfı kurulmuş ve sporcular yetiştirilmiş ve yetiştirilecektir. Tüm sporlarda olduğu gibi Yelken sporu da engel tanımayan bir spordur. Biz Yelken Kulübü olarak engelleri aşarak spora ve sporcuya önem vermeye devam edeceğiz' dedi. 

Yelken Kulübünde farklı bir gün geçiren, Göçmen Hüseyin Polat Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi ve Mersin Büyükşehir Belesiyesi Özel Eğitim Uygulama öğrencilerinden yaklaşık 100 engelli çocuk, Yelken Simülatörü ile yeklen yaptı ve sonrasında yarışlar başladı. Yarışların ardından kazanan sporculara madalyalar verilerek program sona erdi. 
Editör: Barış Köksal