Tarih boyunca özgür yaşayan Türk milletinin esareti, baskıyı kabul etmeyerek, bin yıldır yaşadığı bu toprakları aziz şehitlerin kanlarıyla, canlarıyla geri aldığını belirten İzol, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın cesaret ve kahramanlık örneği olduğunu vurguladı.

Başkan İzol, mesajını şöyle sürdürdü: “Dönemin şartlarını düşündüğümüzde bin bir türlü zorluklarla karşılaşan kahraman Türk milleti, imkânsızlıklar içerisinde, büyük bir cesaret ve kahramanlık örneği göstererek kurtuluş destanımızı yazmıştır. Ortak irade, sarsılmaz ruh hali, bağlı olunan değerler, özgürlük ve bağımsızlık inancı, Türk milletinin her türlü zorluğun üstesinden geleceğini göstermiştir. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın kahramanlarını, aziz şehitlerimizi, gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramını tebrik ediyorum.” 

KURBAN BAYRAMI KUTLAMASI

Başkan Mehmet Serkan İzol, 'Bayram, kucaklaşmaktır, barışmaktır, birlik ve beraberliktir. Bayram, bir ve beraber oldukça, paylaştıkça, ancak anlam ve mana kazanacaktır. İdrak edeceğimiz Kurban bayramı vesilesiyle, birbirimizin yaralarını sarıp, sevinçte ve kederde de hep birlikte olmalıyız. Bayramlar birlik ve beraberliğimiz için, zenginin yoksulu, varlık sahibinin ihtiyaç sahibini, hayırseverlerin yetimleri sevindirmesi için birer fırsattır. Türkiye’de ezanları susturmayı, bayrağımızı indirmeyi, vatanımızı bölmeyi, milletimizi parçalamayı asla başaramayacaklar. Bu güzel günlerin coşkusunu ailenizle, sevdiklerinizle birlikte doyasıya yaşamanız temennisiyle; bayramın İslam alemiyle birlikte tüm insanlığa hayırlı olmasını diliyorum' ifadelerini kullandı. 
Editör: Barış Köksal