MEGİAD Başkan Vekili Mehmet İzol, 95 yıl önce Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, umutsuzluğun, yoklukların ve güçlüklerin yaşandığı bir dönemde açılmasının geleceği aydınlatan anlamlı ve önemli bir dönüm noktası olduğunu söyledi.

İzol, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin, Cumhuriyet’in özümsenmesinde, demokrasi kültürünün yerleşmesinde, Türk insanının onurlu, çağdaş bir yaşam sürmesinde önemli bir rol üstlendiğini belirtti. İzol, “Cumhuriyetimizin kurucusu ve Yüce Meclisimizin ilk başkanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milli Mücadelenin çetin şartlarında dahi Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin demokratik bir zemin olarak muhafazasına büyük önem göstermiş, Meclis üstünlüğünü temel prensip olarak benimsemiştir. Bu nedenle içinden geçtiğimiz süreçte, halkımızın dişiyle, tırnağıyla, emeğiyle elde ettiği demokratik kazanımları, istikrar ve güven ortamını her zamankinden daha titiz biçimde korumaya özen göstermemiz gerekmektedir” dedi.

Çocuklara armağan edilen ve tek evrensel bayram olma özelliğini taşıyan 23 Nisan’ın Türkiye Cumhuriyeti’nin çocukların ve gençlerin omuzlarında yükseleceğine olan güçlü inancın ifadesi olduğunu vurgulayan Mehmet İzol, “Bu bayram sizler için bir şenlik, milletimiz için gurur günüdür. Sizler Türk milletinin ve devletinin geleceğisiniz. Sizler milletimiz için sevinç ve ümit kaynağısınız. Özgürlük ve bağımsız duygularımız pekiştiren, barış dirlik ve düzen içinde yaşama kararlılığımızı ortaya koyan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramını yürekten kutluyor, tüm vatandaşlarımıza ve sevgili çocuklarımıza en içten duygularımı, selam ve sevgilerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. İzol ayrıca İslam Alemi'nin Refaip Kandili'ni kutladı.

Editör: Barış Köksal