İşte o açıklama:

BASINA VE KAMUOYUNA

Bugün tarihli bazı basın ve yayın organlarında kasıtlı olarak iş adamı müvekkillerim Mahmut ARSLAN, Hasan ARSLAN, Hüseyin ARSLAN ve Ali ARSLAN hakkında gözaltı kararı verildiği ve hatta kaçtıkları şeklinde mesnetsiz haberler yapılmıştır. 
 
Öncelikle belirtmek isteriz ki bahse konu soruşturmada sadece iki şirket çalışanı ile ilgili gözaltı kararı uygulanmış olup, soruşturma da gizlilik kararı ile yürütülmektedir. Hukuken soruşturması devam eden bir konuda müvekkillerimizin isminin, fotoğraflarının ve yöneticisi oldukları şirketin hakları tümüyle ihlal edilerek bu şekilde haberler yapılması kesinlikle hukuka aykırı ve suç teşkil etmekte olup, bu konuda yasal haklarımızı sonuna kadar kullanacağımızı belirtmek isteriz. 

Sadece Mersin değil ülke kamuoyunda da çok iyi bilindiği üzere müvekkillerim Arslan ailesi FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin maddi ve manevi anlamda en fazla mağdur ettiği kişiler arasında olup, bu husus müştekisi olduğumuz dava dosyalarında ve ilgili devlet kurumlarının kayıtlarında da sabittir. Şunu da belirtmek isteriz ki 17/25 Aralık kumpas girişimlerinden hemen sonra aile bireyleri Devletin ilgili yargı ve emniyet kurumlarına cesurca ve açıkça şikayet haklarını kullanmış olup, müvekkillerim hain FETÖ örgütü ile mücadele etmek için 15 Temmuzu bekleyenlerle karıştırılmamalıdır. Bunu da kamuoyu çok iyi bilmektedir.

Gizlilik kararıyla devam eden bir soruşturmada şahsımızın ve müvekkillerimizin dahi bilebilmesi mümkün olmayan bazı isnatlar kasıtlı, yalan ve yanlış haberlere konu edilerek adeta 17/25 Aralık öncesi FETÖ’nün kumpas biçimiyle örtüşen şekilde aile ve şirketlerine karşı linç kampanyasına dönüştürülmekte ve “çamur at izi kalsın” mantığı ile itibarsızlaştırma hedefi güdülmektedir.

Söz konusu hukuka aykırı, kasıtlı ve yanlı haberlerin arkasında müvekkillerimize husumet besleyen kişi ve odakların olduğu kanaatindeyiz.

Müvekkillerimiz kesinlikle gözaltında olmayıp, yürüyen soruşturma sürecinde de kendilerinden emin bir şekilde ilgili makamlara, talep edilmesi ve gerekli görülmesi halinde beyanda bulunacaklardır. 

Müvekkillerimiz hakkında yürütülen soruşturma sürecinin hukuka ve adalete uygun yürütülmesi neticesinde gerçeklerin anlaşılacağı ve müvekkillerimize yönelik bu basın organlarında çıkan kötüniyetli iftiraların boşa çıkacağı konusunda hiçbir şüphemiz bulunmamaktadır. Arslan ailesi köklü ticari geçmişi, devletine ve milletine bağlılığı ve her zaman hukuka ve kanunlara uygun davranış biçimini geçmişte olduğu gibi bugün de en hassas şekilde sürdürmektedir.  

Kamuoyunu yanıltmak ve algı yaratmak maksadı ile yapılan dedikoduların, haberlerin dikkate alınmaması ve gerçeğin bilinmesi için işbu açıklamayı yapma gereği duyulmuştur. 

Basın ve kamuoyunun bilgilerine saygıyla arz olunur.

Arslan Ailesi Vekili
Av. Murat ALTINDERE

Editör: Barış Köksal