2009-2010 yılında eğitim ve öğretime başlayan Mahmut Arslan Anadolu Lisesi yurtdışında eğitim imkanı sağlayan çifte diplomanın ilkini bu sene veriyor. 

2014 -2015   öğretim yılında IB programının temeli atılarak eğitimler başlamış olup programa 9-10-11 ve 12. sınıflardan 146 öğrenci katılmıştır. Bu yıl 20 öğrenci diplomasını alacaktır. Arslan ailesinin maddi ve manevi desteğiyle 1 yabancı ve 4 yerli öğretmenle eğitim devam etmektedir. 

IB programı 31 özel okul ile  iki de devlet okulunda uygulanmakta olup MAAL dışındaki diğer devlet lisesindeki uygulama sadece 12. Sınıfları kapsamaktadır. Ayrıca her yıl sınava tabi tutulan öğrencilerden en başarılı 6 öğrenci İngiltere’de yaz dönemi yabancı dil eğitimi almaktadır. Bu proje sayesinde her yıl okulun ara sınıflarından yurt dışına okumaya giden öğrenci olduğu gibi Kanada'dan, Brezilya’dan, İspanya’dan da okula  gelerek eğitim gören öğrenciler olmakta.
 
Günümüz şartlarında devlet okullarında bu programın hayata geçirilebilmesi için ortalama 250 bin TL bütçeye  ihtiyaç olup devlet liselerinde okuyan öğrenciler bu imkanlardan mahrum kalmaktadır. Türkiye’de ilk defa bir devlet lisesi yurtdışında okuma imkanı sunan çifte diploma verecek.

 
Editör: Barış Köksal