AK Parti Mersin İl Teşkilat Başkanı Lütfi Parıltı'nın açıklaması şu şekilde:

Değerli Mersin Kamuoyu,

Mersin Büyükşehir MHP’li Belediye Başkanı Sn. Burhanettin Kocamaz’ın kamuoyu ile paylaştığı mektubuna cevap vermek lüzumu hasıl olmuştur.

Bu nedenle: Ben, AK Parti Mersin İl Teşkilat Başkanı Lütfi Parıltı olarak aşağıdaki açıklamaları yapmayı ve siz değerli kamuoyu ile paylaşmak lüzumunu hissettim.

“ Kimse Kocamaz’a Ak Partiye Gel Demedi”

Sosyal Paylaşım sitesi Facebookda Ak Partiye gönül vermiş ve bir dönem aday olmuş bir partilimizin kendi sayfasında profil fotoğrafını değiştirip, Sn. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Mersin’i ziyaretinde, Büyükşehir Başkanını da nezaketen ziyareti sırasında çekilmiş olan fotoğrafı profil fotoğrafı yapması ve altına bir not düşerek kendince fikrini beyan etmesi sebebiyle, anılan kişiye geniş açıklamalar yaparak kendinin meziyetlerini aktararak cevap vermiştir.

Buraya kadar olan kısım bizi ilgilendirmemektedir.

Ancak, o açıklama ve beyanları içinde kendisi ile ilgili öylesine güzel meziyetler, özellikler vasfetmişki, kendisi hakkında kamuoyunda sürekli böyle dedikodular üretildiğini ve yakıştırıldığını, bundan sonrada bu yakıştırmaların olabileceğinin altını çizmiş ve şöyle bir ifade kullanmıştır:

“ Dolayısıyla yıllardır bu kesin tavır ve dik duruşumuza rağmen zaman zaman çeşitli spekülasyonlarla bizi bir yerlere yakıştırmaya çalışanlar olmuştur.”

Bu cümlesinden de anlaşılıyor ki, kendisi de yakıştırılan yerlerin bu meziyetleri taşıdığını görüyor (!)

Sanki Ak Parti yâda başkaca partiler kendisine bu meziyetleri ve vasıfları nedeniyle sık sık gel bizden aday ol, yâda şu makama seni uygun gördük gibi söylemler içine girmişler.

Ben Ak Parti Teşkilattan sorumlu il Başkan yardımcısı olarak açıkça ifade ediyorum ki, bu güne kadar bizim partimizin hiçbir yetkili kurulu kendisine hiçbir konuda talepte bulunmamış, “Gel bizden aday ol, yâda sizi aramızda görmek istiyoruz gibi” bir çağrı yapmamıştır.

Kendisinin açıklamasında sıralamış olduğu meziyet ve vasıflar ile aranan bir kişiymiş gibi lanse ettiği gibi cümlesinin sonunda, Kendisi MHP var oldukça o partide olacağını belirtmiştir.

Burhanettin Kocamaz MHP’de kalmak ile doğru olanı yapar.

Çünkü yaptığı icraat ve çalışmalar nedeniyle Mersin Kamuoyunda sürekli MHP’ye kan kaybettiriyor (oy düşmesine sebep oluyor) Mensubu bulunduğu partisi kendisine kutlu olsun.
Burhanettin Kocamaz Mersin Büyükşehir Başkanı olduğu günden bu yana Mersin günlük yaşamında sorunlar bitmemiş, artarak sürmüştür.

Bunlardan birisi içinden çıkılamaz hale gelen OTOGAR sorunudur.

Bir başkası, bir türlü çözümlenemeyen toplu taşıma meselesidir.

Halen Mersinde durak harici yolcu indir bindir vakaları olduğu gibi, kaldırım işgalleri, kaldırımların otopark gibi kullanımı hat safhadadır.

Sahil dolgu alanı üzerinde olan ışıklandırma yok olmuş, karanlığa gömülmüştür.

Şehir içindeki ana kartellerdeki parklar ışıksızdır.

Halen ekmek fabrikası işler hale gelmemiş, son yapılan uygulamalar ile ihalesi KİK’e gitmiş halen sürüncemededir.

Büyükşehir’e ait resmi plakalı araçların keyfi kullanımları basına yansımıştır.

Seçim vaatleri içinde Monoray adlı bir projesi var idi, bu güne kadar bununla ilgili defalarca açıklamalar yaptı, bir netice yoktur.

Ambulans helikopter demiştir, hayata geçmemiştir.

Deniz otobüsü demiştir hayata geçmemiştir.

Karboğazı kayak merkezi demiştir hayata geçmemiştir.

Bir battı çıktı projesine başlamış, Ocak da bitecek demiş, Şubat ayına gelinmiştir halen bitmemiş ve tam randımanlı hizmete girmemiştir.

Zira Ak Partili Belediyelerdeki uygulamalarda, yapılan battı çıktı ve üst geçit projelerinin üzerinde 45 günde, 50 günde, 60 günde, 70 günde hizmete açılmıştır ibareleri yer almaktadır.

Kendisinin battı çıktı projesi ise aradan aylar geçmesine rağmen halen bitmemiştir.

Başkanın yaptığı tek görünen iş milli, dini, özel günlerde bilboordlara afiş yaptırıp o günleri anmak, kutlamak ve duyurmaktan ibarettir.

Biz inanıyoruz ki BİR GÜN DOĞRU KAZANACAKTIR.

Kamuoyuna saygı ile duyururum.

LÜTFİ PARILTI
AK PARTİ MERSİN TEŞKİLATTAN SORUMLU İL BAŞKAN YARDIMCISI
Editör: Barış Köksal