www.cukurovaexpres.com / Özel Haber

AK Parti Mersin Teşkilat Başkanı Lütfi Parıltı, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği gerekçesi ile dava açtı. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yapılan hakaretlerin kendisini incittiğini ve aynı zamanda rahatsız ettiğini belirten Lütfi Parıltı, eğer lehine sonuçlanırsa, davadan gelecek olan gelir ile Mersin halkına tantuni ziyafeti vereceğini açıkladı.

İşte Çukurova Expres Gazetesi Editörlerimizden Barış Köksal’ın Lütfi Parıltı ile yaptığı o röportaj;

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na dava açmanızın sebebini öğrenebilir miyiz?

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bizler ve milletimiz için önemli bir değerdir. Kendisi halk tarafından seçilen ilk Cumhurbaşkanıdır. Recep Tayyip Erdoğan İstanbul’u çok kısa bir sürede Dünya Kenti haline getirdi. Recep Tayyip Erdoğan aklını, fikrini, zihnini ve enerjisini halk için ve devlet için harcadı ve harcamaya devam ediyor. Millete millet olduğu için yaklaşan, millete hak ettikleri için hizmet eden bir Cumhurbaşkanımız var ve bu bizler için büyük bir şanstır. 

Ben her zaman şunu söyledim ki; 'Allah razı olsun…' Recep Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, gecesini gündüzünü bu işe adamış, millet için bir mücadele içerisinde. Başımızda millet için defalarca fedakarlık göstermiş bir insan var.

Cumhuriyet Halk Partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bütün bu söylediklerimi yaşamış bir insana, en önemlisi benim ülkemin Cumhurbaşkanı’na kamuoyunun önünde hakaretler etmesi beni gerçekten çok incitti. Bu beni manevi olarak rahatsız eden bir konudur. Bu yüzden konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'na hem suç duyurusunda bulundum, hem de manevi tazminat davası açtım.

Eğer yüce adalet davayı bizim lehimizde sonuçlandırırsa buradan gelecek olan geliri, Mersin’de AK Partili, CHP’li, MHP’li HDP’li ve diğer partili vatandaşlarımızın da olacağı bir ortamda, Mersin’in geleneksel yemeği olan tantuniyi ikram olarak sunmayı düşündük. 

Tabi şunu da belirtmek isterim ki; biz bu etkinliği oradan gelecek paranın dışında kendi imkanlarımızla da yaparız ancak, biz bu durumu simgesel hale getirmek istediğimiz için böyle bir etkinlik düzenleyeceğiz. Bu ülkenin böylesine önemli değerlerine, halkın yüzde 50'sinin oyunu almış bir lidere kimsenin çıkıp hakaret etmeye hakkı olmadığını düşündüğümüz için böyle bir davayı açma gereksinimi duyduk.

Editör: Barış Köksal