AK Parti Mersin İl Teşkilat Başkanı Lütfi Parıltı'nın mesajı şu şekilde: 

Ankara’da gerçekleşen hain ve alçakça saldırıda 28 vatan evladımız yaşamını yitirmiş, 61 vatan evladımız ise ağır yaralı durumunda tedavi altına alınmıştır.

Dün  ise Diyarbakır da askeri araca saldırı yapılmış, 6 vatan evladımız şehit olmuştur.

Ayrıca Şırnak'ın İdil ilçesinde yürütülen terör operasyonları kapsamında bir askerimiz ve bir polisimiz şehit olmuştur 

Terör odakları kaçacak delik arıyorlar. Dağlardaki teröristler ile mücadelede etkin bir başarı sağlayan şanlı ordumuz ve güvenlik güçlerimiz karşısında ne yapacağını şaşıran şehirlerdeki uzantıları ile dış bağlantılı yandaşları şaşkınlık yaşıyorlar. Bu şaşkınlık ve çaresizlik karşısında da aziz milletimizin huzurunu bozmak, korku salmak, sindirmek amacıyla bu alçakça eylemi gerçekleştirdikleri düşüncesindeyim.

Partimizin ve üst düzey yöneticilerimizin bu hususta duruşu bellidir. O duruşun sonuna kadar yanındayız. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere Başbakanımız ve Hükümet yetkililerimizin, güvenlik güçlerimizin yanlarında saf tutarak yol yürüdüğümüzü içte ve dışta herkesin bilmesi gerekir.

Milletimiz bu terör oyunlarına, teröre ve her tür karanlık emelli şahsiyetsizlerin tezgahlarına boyun eğmeyecek, devletine, milletine, memleketine, ülkesine, bayrağına her zamankinden daha fazla sarılıp sahip çıkacaktır.

Hiç kimsenin endişesi olmasın, bu onların son çırpınışlarıdır. Ve bu çırpınışlara destek olan iç ve dış düşmanlarımız da şunu bilecekler ki,Türk Milleti herşeyin farkındadır, oynanan tüm oyunları el birliği ile bozacak güce ve kudrete sahiptir.

Acımız büyüktür.

Bu duygu ve düşüncelerle, bu melun olaylarda yaşamını yitiren kahraman hemşehrimiz Şehit polis Memuru Veysi Kakı ve kahraman  vatan evlatlarımıza Yüce Allah’tan rahmet diliyor, başta aileleri ve yakınları olmak üzere Aziz milletimize sabrı cemil niyaz ediyorum.

Editör: Barış Köksal