AK Parti Mersin İl Başkan Vekili Lütfi Parıltı, “Türkiye’nin çok büyük buhranlar yaşadığı bir dönem olan 14 Ağustos 2001’de Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti, Türk demokrasi tarihinde önemli bir dönemin başlangıcı olmakla birlikte milletimizin umudu olmuştur. 

AK Parti kuruluşundan bugüne eşine az rastlanır şekilde her geçen gün başarısını yükselterek, milletle kucaklaşmış ve milletin kendisi olmuştur. 13 yıllık iktidarlık döneminde her alanda devrim niteliğinde değişimler sağlanmıştır. İnsan odaklı, sosyal devlet anlayışı ilk kez bu dönemde uygulanmıştır. Eğitimde, sağlıkta ve ekonomide yapılan tüm reformların yanında, dış politikada ki saygınlığımız bunun göstergesidir. 

AK Parti’nin başarısının altında yatan, şüphesiz millet ile kurduğu sıkı bağlar ve gönül köprüleridir. İlkler ve ilkeler partisi olan AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte yıpranan siyaset kurumu, saygınlık kazanmıştır. Hizmette ve başarıda sınır tanımayan bir anlayışıyla, ülkemizi aydınlık yarınlara taşıyan, başarıdan başarıya koşan partimizin tüm değerli mensuplarını kutluyorum. Milletimizin güveni ve duaları ile 14 yılda başarıdan başarıya koşan AK Partide siyaset yapmak bizler için büyük bir onur kaynağıdır. Bu duygu ve düşüncelerle AK Parti’nin 14. kuruluş yılının, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum.”

Editör: Barış Köksal