Burak Karataş / Özel Haber

ITB Berlin Turizm Fuarı bugün Almanya'nın başkenti Berlin'de kapılarını açtı..

Geçtiğimiz yıl 113 bini turizm profesyoneli 170 bini aşkın kişiyi konuk eden fuarda bu yıl son tüketiciye de satış yapılıyor..

10 Mart tarihine kadar açık kalacak olan dünyanın en büyük turizm fuarı konumundaki ITB Berlin'de bu yılın konuk ülkesi Endonezya.

6 MİLYAR EURO'LUK İŞ HACMİ OLUŞTURACAK

160 bin metrekare alan üzerinde gerçekleştirilen ITB Berlin Fuarı'nın 6 milyar Euro'luk iş hacmi oluşturması bekleniyor. 170 bini aşkın kişinin ziyaret etmesi beklenen fuarda 180 ülkeden 11 bin firma katılımcı olacak.

TÜRKİYE ALTERNATİF TURİZM POTANSİYELİNİ DE TANITACAK

Türkiye 105 standda ve 122 katılımcı ile fuara katılırken deniz kum güneş gibi klasik ürünlerimiz dışında alternatif turizm ürünlerini ön plana çıkartan bir tanıtım çalışması yürütülecek.

MERSİN'İ ONLAR TEMSİL EDİYOR

Mersin heyeti içerisinde yer alan Sultaşa Otel Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet İzol ve Gita Tur Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Bayındır fuarda kentin tanıtımı açısından çalışmalarda bulunuyorlar.

ITB Berlin Turizm Fuarı'nın oldukça geniş kapsamlı bir fuar olduğunun altını çizen Sultaşa Otel Yönetim Kurulu Başkanı İzol, 'Fuar boyunca kentimizin öne çıkan tarihi ve turistlik zenginliklerini burada anlatarak kentimize daha fazla turist çekebilmek için tüm Mersin heyeti olarak büyük bir çalışma içerisinde olacağız' dedi.

Editör: Barış Köksal