Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İstek Mersin Okulları tanıtım lansmanına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra, İstek Okulları yöneticileri ve veliler katıldı.

Lansman toplantısında açılış konuşmasını yapan İstek Mersin Okulları Genel Müdürü İbrahim Belci, “Kuruluşundan bu yana Atatürk ilke ve devrimlerine bağlılığını sürdüren, eğitim yaklaşımını sürekli geliştirerek, yeniliğin takipçisi olan ve eğitim sektöründeki öncü kimliğini 35 yıldır başarıyla koruyan İstek Okulları’nın Mersin kampüsü tanıtım toplantısına hepiniz hoş geldiniz. Toplum hayatında insan davranışlarına biçim vermede ve istenilen değişikleri meydana getirmede eğitim kurumu olarak okulun diğer kurumsal kurumlardan çok daha üstün bir görevi vardır. Günümüzde kültürel, siyasal, teknoloji vb alanlarda yaşanan hızlı değişimler eğitilmiş insan gücü ihtiyacını da çok önemli hale getirmiştir.

Hepinizin bildiği üzere değişim yapacağımız her şeyin temelinde insan vardır. İnsanı değiştirecek olan da eğitimdir. Okul olarak ilk günden itibaren inandığımız ve merkeze koyduğum tek önemli günce vardır; Okul hayatı ve okul başarısı bireyin hayat başarısının tek yolu olmasa da en önemli yoludur. Bu düşünceler ışığında 1987 yılında Palmiye Koleji olarak 292 öğrenciyle başladığımız eğitim yolculuğunda son 10 yıldır çatısı altında bulunduğumuz marka ile beraber, gerek nitelik ve nicelik, gerekse fiziksel anlamda çok etkili ve güçlü değişimler yaşadık. Tek şubeli dersliklerden 67 dönüm arazi üzerinde her türlü yetenek ve becerilerin keşfedilip geliştirildiği fiziksel olanaklara sahip muazzam kampüs alanı ile sektöre enerji ve heyecan katan, nitelikli öğretmen kadrosu ile öğrencilerinin her alanda mutlu ve başarılı olduğu bölgenin en güçlü eğitim kurumu olma ayrıcalığına sahip olduk. 10 yıldır bünyesinde bulunduğumuz markanın yaşadığı ekonomik sıkıntılar sebebi ile eğitim öğretim faaliyetlerini sağlıklı yürütememesi ve bu durumun yakın gelecekte çözülebileceğine dair bir öngörümüzün olmaması neticesinde içinde bulunduğumuz eğitim öğretim yılı sonunda bu marka ile olan birlikteliğimizi sonlandırma kararı aldık. Biz de velilerimize ve öğrencilerimize olan sorumluluğumuz doğrultusunda hem şehrimizi, hem de veli ve öğrencilerimizi çok güçlü bir eğitim markasıyla buluşturma çalışmalarını geliştirdik” ifadelerini kullandı.

Editör: Barış Köksal