Mesajında, Ramazan ayının insanları birbirlerine daha çok yakınlaştırdığını, dargınlıkların, kırgınlıkların giderilerek kardeşlik ve barış duygularını artırdığını
ifade eden Başkan İlhan Çokgün, şunları kaydetti: 

Ramazan Bayramı hoşgörü ve kardeşlik duygularının yoğunlaştığı müstesna günlerimizdendir. Bayram, akraba, dost ve büyüklerimizin ziyaret edildiği, hastaların, kimsesizlerin, yetimlerin, muhtaçlara yardım elinin uzatıldığı günlerimizdir. Ramazan Bayramı’nı fırsat bilip çevremizdeki ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza yardım elini uzatarak onların sıkıntılarının giderilmesi konusunda katkıda bulunmak hepimizin görevi olmalıdır. Bayramlarda sevgi, saygı, özveri, fedakarlık ve güzellikler adına ne varsa harmanlayıp bunları gönülden gönüle sunabilmeliyiz. 

Farklı anlayışlardan dolayı insanları yargılamadan, sınıflandırmadan ve ötekileştirmeden gönül kapımızı birbirimize açmalı, aramıza koyduğumuz mesafeleri kaldırarak şefkat ve merhamet elimizi birbirimize uzatmalıyız.

Bu duygu ve düşüncelerle yüce milletimiz başta olmak üzere, emekçilerimizin, sanayicilerimizin ve tüm İslam Aleminin Ramazan Bayramını en kalbi duygularımla kutlar, ülkemize ve milletimize barış ve huzur temenni ederim.

 
Editör: Barış Köksal