İşte Kılıç’ın www.cukurovaexpres.com Editörlerimizden Barış Köksal ile yaptığı o ropörtaj;

İkizin Projesinden bize biraz bahsedebilir misiniz?

İkizin, Türkiye’ye yeni girmiş 3D tarama ve yazıcı teknolojisi ile kişilerin birebir biblolarını yaparak insanlara renk katan bir projedir.
Eskiden insanlar, farklı karakterlerin biblolarını alarak raflarında ve dolaplarında süs eşyası olarak saklardı. Artık İkizin teknolojisi, kişilerin kendilerini ömür boyu raflarda ve dolaplarda sergileyeceği, baktığı zaman duygusal anlar yaşayacağı bir projedir. İkizin, Sevdiğiniz insanlarla olan duygusal bağlarınızın ve anılarınızın tazelenmesi açısından önemli bir biblodur. İkizin tam boy ve büst olarak ikiye ayrılır. Tam boylar 14 santimden başlayıp 30 santime kadardır. Büstler ise, 4 santimden başlayıp 6 santime kadar üretiliyor. Önceden önemli bir insana söylenen ‘’ heykelini diktireceğim ‘’ sözü İkizin projesi ile hayata geçti. Sloganımız ise ‘’ İkizin yoksa ikizin var ‘’ olarak belirlendi. İkizin biblolarının bir diğer iyi yanı da, genç yaşlı, yediden yetmişe insanlara hitap etmesidir. 
Ürün çeşitlerimizde, aile, kişisel, İş dünyası, mezuniyet, taraftar ve ünlü olarak biblolar mevcuttur. İkizin biblolarının insanlar tarafından yoğun ilgi görmesi bizi çok mutlu ederken, bu proje bize gurur aşılıyor. 

İkizin projesi ile ileriye dönük hedefleriniz nelerdir?

Nevizade Group olarak, İkizin projesi ile Mersin’deki 2 milyon insandan yüzde 5’lik bir kitleyi hedefliyoruz. İkizin biblolarının zamanla gelişip yayılacağını çok iyi biliyoruz. İnsanlar üzerinde fotoğraf çektirmek artık bir tutku haline geldi. Zamanla İkizin bibloları da insanlar üzerinde bu etkiyi yaratacaktır. Hatta öyle bir zaman gelecek ki insanlar 3D tarama sistemi ile evlerinde bu bibloları üretebilecek. 


İkizin biblolarının yapımı ile ilgili bilgi verebilir misiniz?

3 boyutlu İkizin bibloları seramik bazlı malzemeden üretiliyor. İkizin, 3D tarama sistemi ile yapıldığı için bibloyu yaptıracak olan kişilere canlı ihtiyacımız var. Tarama sisteminde 360 derecelik çekim yaklaşık 2 saniye sürüyor. İkizin yaptıracak olan kişilere, biblonun detay ayrıntılarının kalitesini arttırması açısından renkli ve desenli kıyafetler giymelerini öneriyoruz. İkizin biblolarının yapımı sırasında gözlük, taşlı takı gibi yansıma gücü yüksek olan aksesuarlar takılmaması gerekiyor.

Editör: Barış Köksal