Geçtiğimiz günlerde Vatan Şaşmaz'ın otel odasında Filiz Aker tarafından öldürülmesi ile Türkiye ve yakın dostları yasa boğuldu. Çengelköy Birlik Camii'nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlanan Vatan Şaşmaz'ın yakın dostu olarak bilinen İdris Balkan'da cenazeye katılanlar arasındaydı. 

Mersin'de birçok projede birlikte yer alan İdris Balkan ve ünlü oyuncu Vatan Şaşmaz, sürekli istişare halinde bulunarak, son projeleri kapsamında önümüzdeki günlerde Mersin'de bir araya geleceklerdi. Ölümünden önceki akşam telefon konuşması ile durum değerlendirmesi yapan ikilinin neşeli konuşmaları dikkatlerden kaçmadı. 

Balkan, Vatan Şaşmaz'ın kendisi için ayrı bir değere sahip olduğunu belirterek, 'Bu üzücü olay bizleri derinden sarstı. Vatan Şaşmaz bu ülkenin sevilen yüzü idi. Türkiye'de herkes onu güler yüzü ile tanıyordu. Birçok projeye imza attık ve daha geliştirmekte olduğumuz projeler vardı. Vahim bir olay sonucu maalesef bu önemli değerimizi kaybettik. Vatan Şaşmaz Bpet'in gülen yüzü ve yeri Bpet ailesi için her zaman ayrıdır. Kendisine Allah'tan rahmet kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar diliyorum' ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal