Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi, MESİAD Başkan Yardımcısı ve Derya Group Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, Mersin Sanayi Odası'nın kurulmasının artık zaruri hale geldiğinin altını çizdi.

Editörlerimizden Berivan Sürgit'in sorularını yanıtlayan MTSO Meclis Üyesi Hüseyin Kış, 'Ticaret ve Sanayi Odası'nın Mersin’de daha faal, daha aktif çalışabilmesi için mutlaka odaların ayrılması gerekmektedir. Mersin Sanayi Odası'nın kurulması hem rekabet, hem de kaliteyi getirir. Mevcut yönetimin sanayicinin sorunlarına yeteri kadar eğildiğine inanmıyorum. Mersin’deki sadece sanayici değil ticaretle uğraşan insanlarımızın sorunlarına da eğilemediğimizi görmekteyim. Bugün ülkemizde kriz konusu var, krizle ilgili bir gün dahi açıklama yapmış değiliz. Yani bir çağrı yapmıyoruz, birlik ve beraberlikten yana sesimizi yükseltmiyoruz' dedi.


OSB'NİN DE BEKLENTİSİ BUDUR

Meclis Üyesi Hüseyin Kış, 'Ticaret Odası'nın Mersin ilindeki gerçek sorunlarına tamamen eğilmesi gerektiğini, esnafın sorunlarını halkımızın sorunlarını tek tek çözmesi gerektiğini ve diğer odalar ile birlikte bu sorunlara çözüm bulması lazım. 

Organize Sanayi Bölgesi’nin bu konudan dolayı talebi mutlaka vardır. Mersin'deki iş dünyasının da beklentisi budur. Üretici olan, istihdam sağlayan, sanayici olan insanlarımızın odası olmalı. Derdimizi, sorunlarımızı çözecek birilerinin olması gerektiğine inanıyorum. Yer araştırması, kredi araştırması, yatırım teşviki sağlanması gibi konularda çalışan bir ekibin olması gerekmekte. Mutlaka sanayi odamızın ayrılması gerektiğine inanıyorum. Bu ayrılık ilimize ayrı bir güç, ayrıcalık ve enerji katacaktır.   Bir an önce Mersin Sanayi Odası'nın kurulmasında yarar var. 

Mersin’de yeni yapılacak olan MTSO binasının bir bloğu Mersin Ticaret Odası, diğer bloğunun da Mersin Sanayi Odası olarak yapılması gerekmekte. Aynı bina sadece ortak kullanım alanı olarak düzenlenmeli ama onun dışında işlevsel olarak tamamen birbirinde ayrı bir yönetim biçimi olmadır.

Editör: Barış Köksal