Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Milletimizin hürriyet ve istiklalini yok etmeye çalışan düşman unsurlarına karşı, Dumlupınar’da kazandığı tarihi zaferin 95. yıldönümünü kutlamanın heyecan ve coşkusunu yaşıyoruz.

30 Ağustos Zaferiyle milletimiz, varlığına kast eden emperyalist güçlere ve taşeronlarına Dumlupınar’da önemli bir ders verilmiştir. 26 Ağustos 1922 sabahı başlayan Büyük Taarruz vatanımızın ne pahasına olursa olsun teslim edilmeyeceğinin tescilidir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi Zaferi’nin 95. yıldönümünü kutlar;  Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bütün kurucu kahramanları, canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi şükran ve minnet duygularımla yâd ediyorum."

Bayramların, ayrım gözetmeden tüm insanların kucaklaşmasının mesajını taşıdığını ifade eden Hasan Yıldırım  şunları söyledi: "Bayramlar sosyal, kültürel ve ahlaki boyutlara; tüm insanlığa yönelik bir anlam zenginliğine sahiptir. Milli ve dini bayramlarımız; paylaşmanın, dayanışmanın, kardeşliğin, zengin fakir, güçlü güçsüz ayrımı gözetmeden tüm insanlarla kucaklaşmanın evrensel mesajını içerir; birlik ve beraberlik duygularımızı pekiştirir. Bu duygular içerisinde  halkımızın Kurban Bayramı'nı kutluyor; saygıdeğer Mersin halkı başta olmak üzere ülkemize sağlıklı, huzurlu bayramlar  diliyorum."
 
Editör: Barış Köksal