İpek; Türkiye’nin ve bugünkü Cumhuriyetin temellerinin 30 Ağustos’ta elde edilen büyük zaferle atıldığını belirterek; “Aziz Milletimizin istiklal uğruna verdiği mücadele ile kazanılan büyük zaferin 95. yıldönümünü idrak etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

30 Ağustos‘ta elde edilen destansı zaferle birlikte, hepimizin ortak mirası olan Türkiye Cumhuriyeti’nin temelleri atılmıştır. Bugün, bizlere düşen görev, türlü zorlukları aşarak kurduğumuz Cumhuriyetimizi, birlik ve beraberlik içinde, daha da yüceltmek ve güçlendirmek olmalıdır. Bu duygularla aziz milletimizin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı tebrik ediyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve İstiklal Savaşımızın isimsiz kahramanları olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.

KURBAN BAYRAMI MESAJI

İki bayram sevincinin bir arada yaşandığını ifade eden MESİAD YİK Başkanı Hasan Hüseyin İpek; "Ne mutlu bize ki böyle iki kutlu bayramı bir arada yaşayacağız.  Dargınların barışacağı, sevinçlerin paylaşılıp çoğalacağı, çaresizlerin hatırlanacağı günler olan bayramlar, milli ve manevi bir değer sistemi olarak milletimizin kültür hazinesinde her zaman var olacaktır. Bu değerlere sahip çıkarak bayramın gerekliliklerini yerine getirmeliyiz. Muhtaç olanlara yardım eli uzatıp sevgimizi de ihtiyacı olanlara sunmalıyız. Kurban Bayramı'nın başta Mersin halkı olmak üzere tüm ülkeye barış, mutluluk, huzur getirmesini diliyor, herkesin bayramını kutluyorum." dedi.
 
Editör: Barış Köksal