MESİAD binasında gerçekleştrilen sempozyuma çok sayıda iş insanı ve STK temsilcileri katıldı. MESİAD YİK Başkanı Hasan Hüseyin İpek, Mersin Makine Mühendisleri Odası Başkanı Akar Tülücü, Mersin Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı Seyfettin Atar, Enerjisa Mersin Bölge Müdürü Tayfun Sevindik ve Halkbankası Adana Bölge Koordinatörü Mustafa Atlı'nın konuşmacı olarak katıldığı sempozyumda Güneş Enerji Satralleri yatırımları masaya yatırıldı. Sunumları ile GES yatırımlarının önemini anlatan konuşmacılar, GES yatırımlarının Mersin'i ileriye taşıyacak bir proje olduğunun altını çizdiler.

Türkiye'de en çok güneş ışığının olduğu bölgelerin başında gelen Mersin'de, GES yatırımlarına geç kalındığını belirten Mersin Elektrik Odası Başkanı Seyfettin Atar, GES yatırımlarının Mersin'de daha yaygın hale gelmesi gerektiğine vurgu yaptı. 

Güneş Enerji Santralleri hakkında geniş bilgiler aktaran MESİAD YİK Başkanı İpek, Güneş Enerjisi'nin Mersin için bir hazine olduğunun altını çizerek; 

2013 yılında yenilenebilir enerji kaynakları yasası çıktıktan sonra 600 Megavolt olarak GÜneş Enerjisine dayalı lisanslı üretim başvuruları alınmıştır. Bu güne kadar faaliyete geçen Güneş Enerji Santralleri 2017 yılı itibari ile 2 bin Megavolt'un üzerine çıkacağı öngörülmektedir. Türkiye'nin güneş enerji potansiyeli Almanya'nın çok üzerinde olmasına rağmen, Almanya'nın bizen ileri olması bu konuda ne kadar geciktiğimizin bir göstergesidir. Güneş Enerjisi alanında arka arkaya rekorlar kıran Almanya'nın başarısının arkasında temiz enerji kaynaklarının desteklendiği görülmektedir. Ayrıca ülkemizde GES yatırımları ile ilgili teşvikler artarak, teori ve uyumsuzluk arasındaki sorunlar ortadan kaldırılmış ve kolaylaştırılmıştır. Bu yüzden GES yatırımları bölgemiz adına verimli olabilecek bir projedir. Dolayısıyla yatırımcıların bölgemizde GES yatırımlarına daha fazla yönelerek Mersinimizi ileriye taşımak adına adımlar atmalarında fayda var. Mersin'de çok fazla yaygın olan Güneş Enerjisi bölgemiz için bir hazinedir' dedi.




 
Editör: Barış Köksal