ASKON Başkan Yardımcısı Hasan Arslan mesajında, “Toplumsal hayatımızın en önemli günlerinden biri olan, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı bayramlar, insanları birbirine yakınlaştıran, birlik, beraberlik, sevgi, hoşgörü, kardeşlik gibi duygularımızı pekiştiren anlamlı günlerdir” diyerek şunları söyledi:

“Mübarek Ramazan ayını geride bırakarak mutlu bir bayram yaşayacağımız mübarek günlerde, Filistinli Müslüman kardeşlerimize yapılan bombalı saldırılar sonucu buruk bir şekilde Ramazan Bayramına giriyoruz. Şu anda Filistin ve Suriye başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde varlık mücadelesi veren, kan ve gözyaşı döken, acı ve açlık çekmekte olan kardeşlerimizin acıları bizimde acımızdır. Ramazan Bayramında sıkıntıda olan kardeşlerimiz için dua etmeli, hayatlarını kaybeden kardeşlerimize rahmet dilemeliyiz. Hain ve zalimlere karşı birlik ve beraberlik içinde olmalı, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin huzuru için her türlü fedakârlığı göstermeliyiz.

Sevgi, saygı ve hoşgörünün arttığı, yardımlaşma ve dayanışma duygularının güçlendiği bu özel günlerin anlam ve önemini hissederek yaşamalıyız. Kıymetini bilmeliyiz. Tüm yüreklerin sevinçle dolacağı Ramazan bayramın da en büyük temennimiz Müslüman kardeşlerimize yapılan saldırıların ve acıların bir an önce son bulmasıdır.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kez daha tüm Mersinli hemşerilerimin, ulusumuzun ve İslam âleminin Ramazan Bayramını kutluyor, tüm insanlığa barış, kardeşlik ve huzur getirmesi dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Editör: Barış Köksal