Sosyal medyanın günümüzdeki önemi ve kullanımı konusunda bilgiler veren Grey medya kurucusu Harun Kanlı, sosyal medyanın müşteriler  ve işletme arasındaki köprüyü kurmak için en önemli araç olduğunu belirterek, kurumların ve şirketlerin vizyonu açısından  profesyonel kişiler tarafından yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Mersin'de birçok ciddi şirketin Sosyal Medya Danışmanlığını titizlikle yürüten Harun Kanlı:

"Bu gün baktığımızda sosyal medya insan hayatı için olmazsa olmaz konumdadır. Sosyal medyayı bugün iletişimimizin merkezinde yer  alan, hayatımızı kolaylaştırıcı önemli bir araç olarak görmek gerekiyor. Birçok insan artık sosyal medyanın önemini ve insan  üzerindeki etkilerini kavramış durumdadır. Bu açıdan baktığımızda sosyal medyaya karşı bir duruş sergilemek yerine sosyal medyanın  doğru kullanılması hususunda çalışmalar yapılması gerekiyor. Sosyal medyayı insanlar için ciddi bir iletişim aracı olurken, şirketler  ve kurumların tanıtım ve büyüme hacmini oldukça aktif tutan bir araç olarak görebiliriz." dedi.

PAZARLAMADA SOSYAL MEDYA GÜCÜ

Sosyal medyanın artık hayatımızdaki bir güç olduğuna dikkat çeken Kanlı, 'Sosyal medya özellikle şirketler ve kurumlar için yapılan işin kalitesinin ortaya çıkarılması için işlenecek en önemli alandır. Bu gün evimize küçük bir eşya alırken bile alacağımız yerin araştırmasını sosyal ağlardan yapıyoruz. Bu açıdan işletmelerin ciddi görünümlü profosyenel bir sosyal medya ağına sahip olması gerekiyor. Aktif kullanılmayan, görselleri basit ve kötü olan sosyal medyaya sahip olan bir işletmenin insanlar üzerindeki etkisi olumsuz oluyor ve artık o işletmeyi takip etmiyor. 

Sosyal medya hesaplarınızın, müşterileriniz ile aranızdaki iletişim için bir köprü olduğunu unutmayın. İzin verilen değişiklikleri  sayfalarınızda mümkün olduğunca verimli hale getirmeniz gerekmektedir. Görsel tasarımından tutun da size ulaşılabilme araçlarına kadar özenle ve dikkatle hazırlanması gerekmektedir.

Müşterileriniz sosyal hesaplarınızdaki, bizi takip edin (follow us), beğenin (like), paylaşın (share) gibi özellikler sayesinde  sizin faaliyet, kampanya ve müşteri iletişimlerinizi takip etme imkanına sahip olacaklardır.

Ürününüzü ya da hizmetinizi sosyal medya üzerinden tanıtabilir ve satış yapabilir, marka bilinirliğini arttırabilir,  kampanyalarınızı müşterilerinize sunabilirsiniz.'  ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYA DANIŞMANLARI'NIN ÖNEMİ

Sosyal Medya Danışmanları'nın özellikleri ve önemi hususunda bilgiler veren Kanlı; 

Aktif ve doğru bir sosyal medyaya sahip olmak istiyorsanız bu işi profosyenel anlamda yapan kuruluşları tercih etmek gerekiyor. Tanıtım ve ifade etme kurallarına uygun bir şekilde yönetilen sosyal medyadan her zaman geri dönüşler alabilirsiniz.

Sosyal Medya Danışmanının sosyal medya pazarlamadaki en önemli görevi gerekli stratejilerin hazırlanması olacaktır. Markanızın hangi sosyal ağlarda olması gerektiği, pazarlama stratejilerinde hangilerinin aktif olarak kullanılacağı, marka bilinirliği ve yeni müşterilerin nasıl kazanılacağı, en önemlisi de satışı nasıl aktif hale getireceği cevabını veren kişi sosyal medya danışmanı olacaktır.

Biz Grey Medya olarak yukarıda  bahsettiğimiz Sosyal Medya Danışmanlığını alanında uzman kadromuzla beraber büyük bir titizlikle yaparak, şirketlerin, kurum-kuruluşların ve işletmelerin marka bilinirliğini arttırarak vizyon katmaya devam ediyoruz.

Editör: Barış Köksal