19 Mayıs'ın milli kurtuluş güneşinin doğduğu ve milli irade ateşinin yandığı gün olduğunu belirten Kanlı mesajında şunlara yer verdi;

98 Yıl önce bugün 19 Mayıs 1919’da Türk istiklal mücadelesinin temellerini atmak için büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıktı. Bugün tarihi birlik ve beraberliğimizin parladığı, milli kurtuluş güneşinin doğduğu, milli irade ateşinin yandığı tarihi bir günümüzdür. Türk milletinin kendini  yok etmek isteyen düşmanlarına karşı dimdik ayakta durarak ve birleşerek kurtuluş mücadelesini başlattığı gündür.
Bu mücadele Türk milletinin milli ruhunun uyanışı ve milli mücadelenin ortaya çıkmasıdır. Mustafa Kemal Atatürk Samsun’a ayak bastığında halkına tüm kalbiyle güveniyordu. Kalbi tTürk gençliğine olan güven ve inançla doluydu. Çünkü ulu önderimiz ‘’bana ümit veren esas olay yalnız içimdeki vatan aşkı değil, etrafımda gördüğüm gençliğin vatan aşkıdır. Biz bu gençliğe dayanarak işlerimizi yapacağız, eserlerimizi gerçekleştireceğiz ve onları gençliğe emanet edeceğiz.’’ diyordu.

Gençlerimiz 19 Mayıs’tan bugüne  güçlenerek ve gelişerek geldiler. Onlara armağan edilen modern, laik ve genç cumhuriyetimiz’in koruyucuları yine gençler olacaktır. Vatan sevginiz, millet sevginiz, çağdaş bilim ve modern teknoloji, akıl ve iradeniz en büyük güç kaynağınız olacaktır.
Bugün bizler Türk milleti olarak, ülkemizi her zaman çağdaş ve modern bir seviyeye ulaştırmak aynı zamanda düşünceleri ve hedefleri de çağdaşlaştırmak adına çok çalışmalıyız. Milletler arasındaki geri kalmışlığın makul bir sebebi asla olamaz. Milli birlik ve beraberliğimize sahip çıktığımız sürece aşamayacağımız engeli, çözemeyeceğimiz sorun yoktur. Bu tarihi günde, ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü bir kere daha büyük bir saygıyla anarken, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyorum.

Editör: Barış Köksal