Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi AK Partili Hakan Yükselgüngör, 2017 yılı Mart ayına ait sanayi üretim endeksini değerlendirdi. Yükselgüngör, 2017 yılı Mart ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretiminin bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 2,8 arttığını kaydederken, mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimindeki bir önceki aya göre artışın ise yüzde 1,3 olduğunu belirtti.

Yükselgöngör, 'Ülkemizde yatırımlar artıp, sanayi geliştikçe, üretim ve ihracat rakamlarımız da artıyor. İhracat pazarlarımızda da hızlı bir toparlanma görmekteyiz. Güven endeksleri hızla yükselmekte, kapasite kullanımı ise ciddi şekilde artmaktadır. Sanayi üretimi hızlı bir ivmelenme hareketine başlamıştır. Sanayi üretiminin hızlı artışına hem iç talep hem de dış talep destek vermektedir' dedi.

Bu sistemli büyümenin ülkemize olan güvenin artmasında büyük rol oynadığını kaydeden Yükselgüngör, 'Türkiye bu büyüme hızı ile bölgenin öncü devleti olduğunu kanıtlarken, her geçen gün gelişen bir ekonomiye sahip olmuştur. Ülkemiz gelişirken, bundan yaşadığımız kentlerin etkilenmemesi mümkün değil. Mersin'de bu büyüme hızına ayak uydurarak hem yatırım, hem istihdam, hem de ihracat rakamlarında büyümesini sürdürecektir' dedi.
Editör: Barış Köksal