Kalkınma Bakan Elvan, Çeşmeli-Taşucu Otoyolu’na ilişkin Yüksek Planlama Kurulu kararının Başbakan Binali Yıldırım tarafından onaylandığını duyurdu. 

Mersinlilere verdikleri sözleri tek tek yerine getirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden AK Parti Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Yükselgüngör, 'Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'nun Mersin'e kazandırılması Mersin için artı bir değer olacaktır. Yerli turistlerin Mersin'i tercih etmemelerinin sebepleri arasında yer alan otoyol sorunu, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın onayından sonra artık son bulacak. Bu Otoyol projesi ile birlikte Mersin daha cazibeli hale gelecektir. Mersin'in kanayan yaralarına ilaç olmak adına yaptığımız çalışmaların devamı gelecektir' dedi.

AK Parti olarak Mersin için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını ve 1,5 yıl gibi kısa bir sürede Çeşmeli-Taşucu Otoyol projesi sürecini tamamladıklarını belirten Yükselgüngör, 'Yaptığımız projelerle zor olanı başarmaya devam ediyoruz. Mersin şuanda tam anlamıyla proje şehri konumundadır. Yapılan tüneller, viyadükler ve aşılması zor olan dağlar ile Mersin halkına daha rahat ulaşım sağlama hedefindeyiz ve bu hedeflerimize zor olsa da tek tek ulaşıyoruz' ifadelerini kullandı. 

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın konuyla ilgili yaptığı açıklama sonrasında derin bir nefes alan Mersinliler, yıllardır bekledikleri projenin tamamlanmasının mutluluğunu yaşıyor. Sosyal medya üzerinden tebrik mesajlarıyla teşekkürlerini sunan Mersinliler, tatilcilerin trafik sorununun ortadan kalkması ve şehir trafiğinin rahatlaması açısından bu projenin bir an önce temellerinin atılması gerektiğini belirtti.
Editör: Barış Köksal