Mersin Girişimci İş Adamları Derneği Üyesi olarak iletişim sektöründe yer alan Gürhan Yıldırım, Mersin'in ileriye taşınması ve hakettiği yerlere gelmesi için üreticiye olan desteğin arttırılarak üretime destek verilmesi gerektiiğinin altını çizdi. Mersin'in kimliksiz bir şehir olduğunu belirten Yıldırım, 'Mersin, hangi alanda kendini geliştireceği konusuna henüz karar verilmemiş ve işlenmemiş bir şehir konumundadır. Yıllardan bu yana kentimizde bir kimlik sorunu var ve bu sorun her geçen yıl Mersinimize eksi olarak yazılıyor. Çok güzel bir kentte yaşıyoruz fakat maalesef kıymetini bilmiyoruz. Kentin ileriye taşınması için birinci önceliğinin üretim olması gerekiyor. Üretimde zayıf kalan bir kent hiçbir zaman önünü göremez ve yerinde sayar' ifadelerini kullandı.

Tarım alanındaki verimliliğe dikkat çeken Yıldırım, 'Mersin tarım alanında bulunmaz topraklara sahip. Çiftçilerimize verilen desteğin yetersiz kaldığını düşünüyorum. Tarım sektöründe üretim yapmak istiyorsak bunun tek yolu üreticiye para kazandırmaktır. Fakat baktığımızda üretilen ürünlerin kazancı üreticiden çok diğerlerine gidiyor. Bu da sürkülasyonu önlüyor. O yüzden üretimin daha büyük hale gelebilmesi için, çiftçilerin bürokrasi engellerinin ortadan kaldırılması gerekiyor. Bizim ülkemizin tarım alanında başka ülkelere ihtiyacı yok. Çiftçimize yeterli destek verildiği taktirde Türkiye'de Mersin tarımın başkenti olur' dedi.

Mersin İdmanyurdu'nun başarısızlığına da değinen Yıldırım, 'Mersin İdmanyurdu bu kentin en büyük markasıydı ama el birliği ile onu da kaybettik. Mersin'in tanıtımı için bulunmaz bir nimet olan kentin kaliteli olduğunu gösteren en büyük faktör maalesef yok oldu gitti. Mersin'de kazananların kulübe hiçbir desteği olmadı. 3-5 kişinin desteği ile koca çınar büyümez. 


LİMAN ve SAHİL ŞERİDİ MERSİN İÇİN BÜYÜK AVANTAJ

Mersin'in limanı ile diğer şehirlerden çok daha üstte olduğunu söyleyen Yıldırım,'Mersin Limanı kent için bulunmaz bir nimettir. Üretilen ürünlerin ihracatını kolaylıkla yapacağımız bir limandan bahsediyoruz ve bunu en iyi şekilde kullanmamız gerekiyor. Aslında Mersin'de bütün sektörlerin birbirleri arasında bağları var. Bir düzen kurulup, lobicilik faaliyetleri ortak ilerlerse kentimiz gerçekten mükemmel bir noktaya taşınır. Türkiye'nin hiçbir yerinde olmayan bir sahil şeridine hakimiz ve bunu yapılan yatırımlarla desteklenmesi gerekiyor. Gelişmiş ve gelişmekte olan diğer şehirlerimizde bu özelliklerin hiçbirinin olmamasına rağmen şehircilik olarak bizden daha üst olduklarını görmek, bizleri çok üzüyor' ifadelerini kullandı.
Editör: Barış Köksal