Muhabirimiz Berivan Sürğit, Has- Pen Genel Koordinatörü Güray Kuru'ya sordu; 'Nasıl Bir Milletvekili İstersiniz.?'


İŞTE O RÖPORTAJ:


Berivan Sürğit: Türkiye yavaş yavaş genel seçim havasına giriyor.. Sizce bir milletvekilinde olması gereken özellikler nelerdir.?

Güray Kuru: Bir milletvekili kentin sorunlarına hızlı bir şekilde çözüm bulabilecek, dürüst ve çalışkan biri olması gerekir.


Mersin'in TBMM'de yeterince temsil edildiğini düşünüyor musunuz.?

Mersin'in yeterince temsil edildiğini düşünmüyorum. Bilindiği gibi Çukurova Havaalanı sorunumuz var ve halen çözülemedi. Bu sorunun çözülememesi bile Mersin'in yeterince temsil edilemediğinin göstergesidir.


Milletvekilleri listelerinde genellikle parti genel merkezlerinin kontenjan adayları olur.. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz.?

Kontenjan sınırlaması yıllardır süren bir sistemdir. Bu konudan dolayı bir çok şikayetler var ama halen değişmiş değil. Bende kontenjan sınırlamasını doğru bulmuyorum, ancak değiştirilmesi konusunda da her hangi birşey söz konusu değil.


Yerel seçim sonrasında yıllardır süregelen Mersin'deki CHP iktidarı yerini MHP iktidarına bıraktı; bu olay genel seçimleri nasıl etkiler.?

Bu durumun genel seçimleri etkiliyeceğini düşünüyorum. Çünkü yıllardır Mersin'de CHP yönetimi vardı. Macit Özcan'ın yaptıkları ortada, halk parti değişikliğine gitti ve mevcut yönetimin CHP'den MHP'ye geçmesini istedi. Bu durumun genel şeçimleri etkiliyeceği düşüncesindeyim.


Bir milletvekilinin kentine neler katabileceğine inanıyorsunuz.? Ankara'da genel siyaset yapan bir kişi kentine fayda sunabilir mi.?

Eğer çalışan ve Mersin'in sorunlarına çözüm bulabilecekse fayda sunabilir. Ama kentin içinde tam manasıyla bulunamıyorsa Ankara'da yaşayarak Mersin'in sorunlarına çözüm bulabileceğini sanmıyorum.





Editör: Barış Köksal