Kuru, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Aziz milletimizin yeniden doğuşunu müjdeleyen ve Cumhuriyetimize hayat veren büyük zaferinin, 95. yıldönümünü kutlamanın heyecanı ve sevinci içerisindeyiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922 de eşsiz bir zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi ile vatan topraklarımız kurtarılmış, Türk Milleti hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuştur.

Vatanımızın birliği ve milletimizin bağımsızlığı uğruna verilen mücadelenin kazanıldığı bu anlamlı zaferin 95. yıldönümünde, başta Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk ve Silah arkadaşlarını, kanları ile bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi; rahmet, minnet ve şükranla anıyorum. Bu duygularla; saygıdeğer Mersinli hemşerilerimizin, aziz milletimizin ve kahraman Türk ordusunun tüm mensuplarının 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

Kurban Bayramı ile ilgili de düşüncelerini aktaran Kuru şunları söyledi:

“Kurban Bayramı ülkemiz ve milletimiz için önemini anlayarak ve dünyada yaşanan savaş, açlık, yoksulluk ve zulüm altında olan insanları hatırlayarak, onların sıkıntılarını paylaşmaktır ve bu büyük önem arz etmektedir. Sevginin, saygının ve hoşgörünün arttığı, insan ilişkilerinin güçlendiği, yoksulların gözetildiği, umutların canlandığı, komşu ve akrabaların unutulmadığı bayramlar, birlik ve beraberliğin gelişmesi ve toplumsal bağların güçlenmesine önemli katkılar sağlamaktadır.

Bu duygu ve düşüncelerle geçmişlerimizi rahmetle anıyor; yaşlılarımıza, yoksul ve düşkünlerimize sahip çıktığımız, aziz şehitlerimizi anarken aileleri ve çocuklarını unutmadığımız, kahraman gazilerimizin ve yetimlerimizin hayata tutunabilmeleri için yanlarında olduğumuz bir bayram yaşanması temennisiyle tüm insanlığa bolluk, bereket, barış ve huzur diliyorum."
 
Editör: Barış Köksal