‘Sigortalı bir yerde hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs durumunda sigortanın kapsayacağı durumları anlatan Gül Daysal, Mersinlileri uyardı.  

Hırsızlık eylemini gerçekleştirmek amacıyla sigortalı kıymetlerin bulunduğu yerlere girilmesi veya bu yerlerin açılması esnasında verilecek tahribatın da sigorta teminatı kapsamında olduğunu belirten Daysal, ‘Sigorta sözleşmesine, teminat altına alınacak kıymetlerin muhafazası için özel hükümler konabilir. Bu takdirde sigortacı, söz konusu kıymetlerin sigorta sözleşmesinde öngörülen şekillerde saklanmadığını ispat etmedikçe tazminat ödemekten kaçınmaz. 

Teminat Kapsamına Dâhil Edilebilecek Haller

‘Sigorta sözleşmesinde gösterilen yerlerin içinde Grev, lokavt, kargaşalık ve bunların gerektirdiği askeri ve inzibati hareketler, Yangın, yıldırım, infilak, deprem, yanardağ püskürmesi, seylap, fırtına, yer kayması, kar ağırlığı, Sigortalının hizmetinde bulunan kimselerce yapılan hırsızlık ve tahribat, Kıyafet değiştirerek veya salahiyetli olmaksızın sıfat takınarak yapılan hırsızlıklar, 3713 sayılı Terörle Mücadele Kanununda belirtilen terör eylemleri ve bu eylemlerden doğan sabotaj ile bunları önlemek ve etkilerini azaltmak amacıyla yetkili organlar tarafından yapılan müdahaleler sonucunda meydana gelen zararlar. 

Bu saydığımız hallerden herhangi birinin varlığını fırsat bilerek yapılan hırsızlık, yağma ve suçlara teşebbüsten kaynaklanan zararlar sigorta teminatının dışında olup ancak ek sözleşme yapılarak teminat kapsamı içine alınabilirler.

Risk her an vardır, önlemenin en iyi yolu sigorta poliçesi ile bunu güvence altına almaktır. Kısacası hırsızlık sigortası ile eşya ve mallarınızın hırsızlık veya hırsızlığa teşebbüs neticesinde uğrayacakları ziya ve zararları teminat altına alabilirsiniz’ dedi.

Editör: Barış Köksal